Alkuperäinen nimi: 
Spirit Untamed
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
88
Spirit - Kesyttämätön
Jussi U. Pellonpää, To, 22/07/2021 - 06:52

Elokuva

Cora-tätinsä (Julianne Moore) luona asuva nuori tyttö Lucky Prescott (Isabela Merced) on kuten edesmennyt mestariratsastajaäitinsä Milagro (Eiza Gonzáles), hän ei pidä säännöistä eikä rajoituksista, vaan kaipaa vapautta. Kun ongelmat jälleen kerran kasautuvat, päättää Cora lähettää Luckyn tämän isän ja Coran veljen Jim Prescottin (Jake Gyllenhaal) luokse kauas rajaseudulle, Miraderon pikkukaupunkiin. Siellä Lucky tutustuu kahteen sielunsiskoonsa, Abigailiin (McKenna Grace) ja Pruún (Marsai Martin) sekä omapäiseen villihevoslauman johtajaan Spiritiin, joka muuttaa tytön maailman kerta heitolla. Kun julma hevostenkasvattaja Hendricks (Walton Goggins) aikoo vangita Spiritin ja sen lauman, on tyttöjen toimittava nopeasti pelastaakseen uudet nelijakaiset ystävänsä.

Elaine Boganin teknisesti vaatimaton animaatio Spirit - Kesyttämätön pohjaa Dreamworksin vuonna 2002 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan Spirit: Stallion of the Cimarron sekä Netflixissä sen jälkeen kahdeksan kautta aina vuoteen 2019 saakka pyörineeseen sarjaan. Aury Wallingtonin ja Kristin Hahnin käsikirjoitus on sitä samaa pullaa, mitä on esiteineille ja Spiritin tapauksessa lähinnä heppoihin hurahtaneille pikkutytöille syötetty jo vuosia. Muutama dramaattisempi käänne ja takaumajakso on toki mahtunut mukaan, mutta suurimmaksi osaksi tarinantynkä kuvaa tyttökolmikkoa ratsastamassa värikkäissä maisemissa tyhjänpäiväisen musiikin saattelemina.

Originaaliin jenkkiversioon on saatu mukaan vahva edustus isojakin nimiä, kuten Julianne Moore, Jake Gyllenhaal, Mckenna Grace, Walton Goggins ja Andre Braugher, mutta pelkkä ääninäytteleminen ei vielä nosta digitaalisesti luodulta piirrosjäljeltään lauantaiaamujen vaatimattomimpia animaatioita muistuttavaa julkituontia. Suomidubissa kuullaan muun muassa laulajalikka Viiviä, Esteri Seppälää sekä Yasmine Yamajakoa.

Yhteenveto

Nimestään huolimatta elokuvasta löytyy harmittavan vähän sitä itseään, spirittiä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016