Alkuperäinen nimi: 
Talk to Me
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
94
Talk to Me
Jussi U. Pellonpää, Pe, 11/08/2023 - 07:22

Elokuva

Itsemurhan tehnyttä äitiään (Alexandria Steffensen) sureva Mia (Sophie Wilde) saa haltuunsa oudon, keraamisen käden, jolla on voimia ottaa yhteys tuonpuoleiseen Ystävänsä Jaden (Alexandra Jensen) kanssa vastauksia haluava Mia avaa kontaktin pimeälle puolelle, eikä aikaakaan, kun rajakokemus on koukuttanut tämän muutkin ystävät huumeen lailla, mutta rituaalilla on olemassa tarkat säännöt, joiden rikkominen voi olla kohtalokasta.

YouTube-sensaatioiksi nousseiden australialaisten Philippoun veljesten Michaelin ja Dannyn esikoisohjaus Talk to Me on kesän yllättävimpiä kauhuelokuvia, aidosti pelottava ja emotionaalisesti voimakas säikytin, joka luottaa hyppysäikkyjen sijaan vahvaan tunnelmaan.

Tämähän ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö Talk to Me:ssa riittäisi yllättävää ja groteskin shokeeraavaa väkivaltaa, mutta gorea osataan annostella juuri sopiva määrä henkilövetoisesti kerrottuun tarinaan, jonka keskiössä ovat ihmiset, eivät erikoisefektit ja plasma. Samalla, kun Talk to Me seuraa ja myös uudistaa kauhuelokuvan konventioita, se tutkii traumaa ja surua sekä piirtää tarkkaa kuvaa nykynuorisosta ja näiden elämää määrittävästä sosiaalisesta mediasta, Budjetin pienuus ei näy teknisessä toteutuksessa lainkaan, pääkuvaaja Aaron McLiskyn kieputtaessa kameraansa kekseliäisiin kuvakulmiin, joista leikkaaja Geoff Lamb ottaa kaiken ilon irti. Erikoismaininnan ansaitsee myös Cornel Wilczekin hieno musiikki.

Danny Philippoun ja Bill Hinzmanin tarkkavaistoinen käsikirjoitus pohjaa Daley Pearsonin luomaan konseptiin, johon ovat ottaneet osaa myös monet elokuvan keskeiset näyttelijät. Jatkollekin jätetään toki mahdollisuus, kun Philippoun veljesten toimesta elokuvalle on jo ehditty kuvata esiosa ja seuraavastakin istunnosta on jo osa kirjoitettu.

Tv-maailmasta kokopitkien elokuvien pariin ensimmäistä kertaa hyppäävä Sophie Wilde tekee erinomaisen sisäistettyä työtä kauhistuttavaien voimien riepottelemana keskushenkilö Miana, jonka kautta tarinaa kerrotaan ja nähdään. Joe Bird on yhtä lailla vakuuttava nuorena Rileyna, jonka kohtalon Mia yrittää kaikin keinoin saada muutettua. Tutuin kasvo hyvässä ryhmässä lienee Sormusten herroistakin tuttu Miranda Otto, joka tekee mainion roolin Mian avosylin perheeseensä ottavana Jaden äitinä Suena.

Yhteenveto

Jos Philippoun veljekset pysyvät valitulla tiellä, kauhuelokuva on saanut uudet tulevaisuuden tekijät, jotka tietävät miten kylmiä väreitä synnytetään. Talk to Me nappaa kiinni eikä päästä irti.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016