Alkuperäinen nimi: 
Tytöt Tytöt Tytöt
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
101
Tytöt Tytöt Tytöt
Jussi U. Pellonpää, To, 14/04/2022 - 19:12

Elokuva

Lukioikäiset Mimmi (Aamu Milonoff) ja Rönkkö (Eleonoora Kauhanen) ovat parhaat ystävät, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan kohti aikuisuuden rajapyykkiä, mutta vielä on aikaa olla nuori ja suunnitella bileitä. Samoihin viikonloppubailuihin osallistuu myös Emma (Linnea Leino) ja kun kahden tytöistä välille syttyy rakkaus, seuraa kolme perjantaita kattava ajanjakso, jonka aikana kaikki muuttuu.

Arvostetuilla Sundancen elokuvajuhlilla yleisöpalkinnon kansainvälisessä kilpasarjassa voittanut Tytöt tytöt tytöt on vahva näyttö suomalaisten elokuvantekijänaisten uudesta aallosta, jonka harjalla yhtenä kiitää elokuvan ohjaaja Alli Haapasalo.

Daniela Hakulisen ja Ilona Ahdin kirjoittama Tytöt tytöt tytöt on pohjiltaan perinteinen kasvutarina, kertomus kolmen nuoren naisen seksuaalisesta heräämisestä ja matkasta jonnekin uuteen. Dialogi on modernia nuorisoläppää, joka tulvii vieraskielisiä fraaseja ja kirosanoja, asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja käänteet ovat yhtä ennalta-arvaamattomia kuin ailahtelevat päähenkilötkin. Kaiken takana kulkee vakavampi pohjavire vapautumisesta ja omien askelmerkkien löytämisestä.

Pääkolmikko Leino, Milonoff ja Kauhanen ovat äärimmäisen aitoja vikoinen kaikkineen, samaistumiskohteita myös vastakkaiselle sukupuolelle, sillä nuori on aina nuori ja määrätyt ongelmat ikuisia, ainoastaan niiden ratkaisutavoissa on eroja. Sovinnolla sivummalle jätettyinä poikaystäväehdokkaina ja aikuisempina opastajina nähdään mm. Bruno Baer, Amos Brotherus, Sonya Lindfors ja Oona Airola.

Yhteenveto

Aina silloin tällöin tulee omaa aikaansa määrittäviä elokuvia, niitä, jotka toimivat ikkunana menneisyyten, mutta onko Tytöt yksi niistä, jää vielä nähtäväksi. Virkistävä ja aito kokemus se joka tapauksessa on, katsojan sukupuolesta tai iästä riippumatta.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016