Alkuperäinen nimi: 
Ce qui nous lie
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
113
Viinitilamme Ranskassa
Jussi U. Pellonpää, To, 12/10/2017 - 13:19

Elokuva

Bourgognessa, idyllisessä koillis-Ranskassa sijaitsee Vermillardin viinitila. Siellä autoritäärisen isän (Éric Caravaca)ja kolmen lapsen jännitteet kasvoivat vuosien varrella siihen pisteeseen, että veljistä vanhin, Jean (Pio Marmaï) lähti maailmalle. Sisko Juliette (Ana Girardot) jäi hoitamaa tilaa, mutta toinen veli, Jérémie (François Civil) muutti rakkauden perässä naapuriin. Kun isä kuolee, Jean palaa maailmalta takaisin vain huomatakseen, että, viiniperinteen jatkaminen vaatii kaikkien kolmen sisaruksen osalta vanhojen haavojen parantumista.

Cédric Klapischin ohjaama ja kirjoittama Viinitilamme Ranskassa on seesteiseksi dekantoitu sadonkorjuu, kipupisteitä polkeva kasuvkertomus, joka peilaa ihmissuhteita viinivalmistukseen, jossa perimä ja aika ovat tärkeimmät tekijät. Rauhallisesti aikajanalla lapsuudesta nykyhetkeen pomppiva kerronta tulvii metaforia, isän opettaessa jälkikasvulleen jalon juoman valmistusta rypäleen siemenestä lähtien. Sääli vain, että tarinassa ei riitä potkua ensimmäsitä näytöstä pitemmälle, vaan juttu jää jahkaamaan itsestäänselvyyksiä ja ennalta-arvattavia käänteitä.

Julkisivultaan luonnon valoon luottavaa kuvitusta modernisoidaan hyppyleikkauksin ja matchcutein, joiden tenho on nopeasti kulutettu loppuun.

Pääkolmikko, Pio Marmaï, Ana Girardot ja François Civil vetävät roolinsa ilman ongelmia, mutta kun sanottavaa ei sen paljosta puheesta huolimatta juurikaan löydy, lopputulos on pahasti hapan ja tannineista raskas draama, jossa ei mainostuksesta huolimatta ole komediaa nimeksikään.

Yhteenveto

Kertakäyttöinen maistajainen, jota seuraa kivutta, mutta nopeasti haukotellen ja jonka bouquet paljastaa aivan liian aikaisin tylsän jälkimaun.

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016