Alkuperäinen nimi: 
Äkkilähtö
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
99
Äkkilähtö
Jussi U. Pellonpää, Pe, 26/02/2016 - 00:00

Elokuva
Kiireisen uranaisen Katrin (Lotta Kaihua) tulevaisuus romahtaa, kun Ranskan loman sijaan paljastuu, että siippa Mikolla (Antti Holma) onkin sutinaa toisen naisen kanssa ja kaapissa kassillinen likaista rahaa. Katri päättää häipyä yksin ulkomaille massi mukanaan, mutta autoon kiilaa mukaan naapurissa asuva kahdeksanvuotias Anna (Eedit Patrakka), joka pakenee Mikon lailla rikollisiin piireihin kuuluvaa isäänsä Teroa (Ville Tiihonen). Ulkomaiden sijaan Katri päätyykin kuskaamaan Annaa tämän isoäidin (Marja Packalén) luokse kauaksi Kainuuseen. Tomeran mummon lisäksi tueksi ja turvaksi perässä kaahaavia konnia vastaan maaseudulta tulee myös perusjässikkä monialayrittäjä Johannes (Jussi Vatanen).

Pitkän linjan teatteri- ja elokuvanäyttelijä Tiina Lymin esikoisohjaus Äkkilähtö on kokonaisuutena kivasti toimiva kotimainen road-movie, vaikkei se kaikkia toimintakomedian kliseitä osaakaan matkan varrella niskastaan karistaa. Nina Laurion, Johanna Hartikaisen ja Lymin käsikirjoitus tökkii myös henkilökehityksessä, joka on suurimmalta osin varsin mustavalkoista, varsinkin mieshahmoja piirreltäessä. Touhu lipsahtelee paikoin myös turhan halpojen ja helppojen ratkaisujen myötä silkaksi pelleilyksi, vaikka vakavuutta tuodaankin kuviin äiti-tytär-suhteita setvittäessä.

Kuten käsiksessäkin, parhaiten pelittävät pääroolit aidon oloisen Lotta Kaihuan ja kivasti pippurisen Eedit Patrakan johdolla. Kaksikolla on herkätkin hetkensä ja muutenkin varsin hyvä synkka, ja selvää on, sikäli kun alalla pysyy, nuoresta Patrakastakin tullaan vielä kuulemaan. Marja Packalénin haulikkoa kantava ja traktorilla kaahaava ruutimummo sitä vastoin on kuin tv:n sketsisarjoista karannut, ja samaan sakkiin mahtuvat myös virolaiset gangsterit. Antti Holman nörtin Mikon ja varsinkin Ville Tiihosen raivohullun Teron välillä ronski dialogi sinkoilee aidosti, samaten kuin vahvalla sotkamon murteella haastelevan Jussi Vatasen nokkela läppä.

Yhteenveto
Tapahtumiaan vauhdilla kuljetteleva toiminnallinen komedia on helppoa katseltavaa, mutta myös yhtä nopeasti unohdettava.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016