Alkuperäinen nimi: 
Anchorman 2 - The Legend Continues
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
113
Anchorman 2 - The Legend Continues (blu-ray)
Jussi U. Pellonpää, Ti, 13/05/2014 - 00:00

ElokuvaOn vuosi 1979. Kuusi vuotta San Diegon traagisten tapahtumien, jotka kuitenkin päättyivät onnellisesti, jälkeen uutisankkuri Ron Burgundy (Will Ferrell) ja tämän vaimo ja kollega Veronica (Christina Applegate) päätyvät töihin Isoon omenaan, missä kuuluisa uutisankkuri Mack Tannen (Harrison Ford) on jäämässä eläkkeelle.
Ronin sijasta tehtävän saakin Veronica, joka johtaa välirikkoon niin perheessä kuin työpaikallakin. Puoli vuotta myöhemmin kovia kokenut Ron kokoaa jälleen entisen uutistiiminsä, johon kuuluvat vanhat työnsä jättäneet, nyt kana-aterioita kauppaava urheilutoimittaja Champ Kind (David Koechner), kissakuvaajana uraa luova kenttäraportoija Brian Fantana (Paul Rudd) sekä omiin hautajaisiinsa sopivasti saapuva tolkunhäivä säämies Brick Tamland (Steve Carell), ja palaa heidän kanssaan New Yorkiin ensimmäisenä uutisia 24/7 kanavallaan näyttävään GNN:n.

Adam Mckayn
ja Will Ferrellin luoma Ron Burgundy näki päivänvalon vuonna 2004 nimikkoelokuvassaan Uutisankkuri: Ron Burgundyn legenda, joka ei päässyt Suomessa teatterilevitykseen. Saman kohtalon kokee myös elokuvan odotettu jatko-osa, Achorman 2: The Legend Continues, mutta julkaisun rajoittaminen ainoastaan kotiteattereihin ei ollenkaan vähennä sen arvoa. Kyseessä kun on rehellisen älytön ja kaikkia ja kaikkea tasapuolisesti jalkoväliin potkiva komedia, verbaliikaltaan verrattoman röyhkeä ja räävi tykitys, sanallista salamasotaa alusta loppuun. Vitsejä sinkoilee kuin konetuliaseesta, joista ilahduttavan moni osuu myös maaliinsa. Heikoimmilla hetkillään Anchorman 2 juuttuu turhaan joutokäyntiin ja vitsien venyttämiseen, mutta ryhdistyy kuitenkin aina nopeasti vain lyödäkseen naurupallon seuraavalla iskullaan ulos puistosta.

Will Ferrell on Ronina möykkäfarssin kiistaton messias ja parhaimmillaan täysin pitelemätön koomikko, jonka todistusaineistona voi hyvinkin käyttää extroissa nähtäviä Gag Reeleja, pilalle menneitä kohtauksia, joissa kuvissa mukana olevilla näyttelijöillä on välillä täysin mahdotonta pitää pokkaansa ylienergisen koomikon irrotellessa täysillä. Ronin tiimissä Paul Rudd ja David Koechner jakavat ruutuajan melko lailla tasan, mikä antaa ilahduttavasti enemmän vastuuta ensimmäisessä elokuvassa vain muutaman lainin lohkaiseellee Steve Carellille, jonka Brick kohtaa kaltaisensa Kristen Wiigin tumpelossa sihteeri-Chanissa. Carellin mietteitä elokuvasta ja komiikan tekemisestä yleensäkin voit lukea lisää FilmiFIN:in ekslusiivisesta haastattelusta, jonka löydät kätevästi täältä.

Sivummalla Ferrell-myrskyn keskuksesta ovat mm. James Marsden, joka on GNN:ssä Ronin pahin kilpailija Jack Lime, Dylan Baker saman firman uutisvastaava Freddie Sharp sekä Meagan Good kiihkeä kanavajohtaja Linda Jackson. Josh Lawson meuhkaa uutisyhtiön aussiomistajana Kench Allenbyna, Greg Kinnear on psykiatri Gary ja Judah Nelson Ronin ja Veronican kuusivuotias poika Walter. Ensimmäisen Uutisankkurin tapaan taisto katsojaluvuista eskaloituu lopulta uutisyhtiöiden ja näiden tähtiankkureiden välillä avoimeen sotaan, jonka edustajina kuvissa piipahtaa toinen toistaan tutumpi kasvo tähtitaivaalta. Will Smith edustaa ESPN:ää, Jim Carrey ja Marion Cotillard kanadalaista CBC Newsia, Tina Feyn ja Amy Poehlerin työpaikka on Entertainment Tonight ja Sacha Baron Cohenin BBC News. Liam Neeson ja John C. Reilly toimivat History Channelissa ja räppäri Kanye West on luonnollisesti MTV Newsin kirjeenvaihtaja.

Tekniikka
Huipputarkka kuva ja dynaaminen ääniraita tuovat yksityiskohdat elävinä esille.

Lisämateriaali
Tuplapakettina julkaistava blu-ray-versio on extroiltaan todellinen aarreaitta, sisältäen läjäpäin hauskaa ja huippuhauskaa lisämateriaalia. Ensimmäiseltä levyltä löytyy muun muassa Theatrical Version + extra Behind-the-Scenes: Newsroom, pilalle menneitä kohtauksia kaksin kappalein,  2 Line-O-Ramas, Welcome to The Dolphin Show, Catfight, News-O-Rama, Kench-O-Rama, Cast Table Reads sekä Kommenttiraita, jossa ääneen pääsevät hillttömin seurauksin Adam McKay, Will Ferrell, tuottaja Judd Apatow, Steve Carell, Paul Rudd ja David Koechner. Kakkoslätyllä sama meno jatkuu ja tarjolla on eri kokonaisuuksia kuten Behind-The-Scenes, Deleted Scenes, Extended /Alternative Scenes, Previsualizations, koe-esiintymisiä, Benefit For 826LA:”Spoiler Alert”, sekä roppakaupaulla muuta hauskaa, niin asiaan kuuluvaa kuin kuulumatontakin sälää

YhteenvetoUmpihullun komedian vieläkin pidemmälle menevä, törkeän riemastuttava jatko-osa, jonka extrojen seurassa hubaa piisaa pitemmällekin illalle.

Kuvasuhde: 
2.40:1/1080p
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
2
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Kiitos Fox-Paramountille arvostelukappaleesta
Ääni: 
DTS-HD Master Audio 5.1 (48kHz, 24-bit)
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016