Alkuperäinen nimi: 
Anthony Zimmer
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2005
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
87
Anthony Zimmer
M. Pajulahti, Ti, 21/11/2006 - 00:00

Elokuva
Anthony Zimmer on mies, jota kukaan ei ole nähnyt. Huomaamattomasti arkisissa paikoissa itsestään ilmoitteleva älykkö pesee työkseen suuria summia rahaa, ja onkin saanut melkoisen kasan poliiseja kannoilleen.

Anthonyn rakastettu Chiara (Sophie Marceau) saa tietää poliisin olevan heidän jäljillään. Operaatiota johtaa kaikki tilanteet kovin rauhallisesti ottava päällikkö Akerman (Sami Frey). Chiara tutustuu junassa Francoisiin (Yvan Attal), viettelee tämän, ja huiputtaa poliisit Anthonyn sijasta Francoisin perään. Mutta Francois onkin jo ehtinyt rakastua hurmaavaan Chiaraan.

Jérôme Sallen ohjaustyö vetää hyvin mukaansa, ja pitää otteessaan koko lyhyen elokuvan ajan. Ranskalaisissa maisemissa tasapainoillaan tyylikkäästi romantiikan ja hitaasti kohoavan jännityksen välillä. Dialogi on tiiviin älykästä, ja visuaalisesti elokuva näyttää hienolta. Juonikin toimii mukavasti, joskin mukana on hieman kliseitä. Vaikka ranskalainen versio tyypillisestä takaa-ajotarinasta onkin joillain osa-alueilla persoonallinen, ei se tarjoa sinällään mitään uutta. Loppu yllättää, mutta jättää silti auki joitain kysymyksiä. Vastauksia ei ole tarjolla edes toisella katselukerralla, vaan Anthony Zimmer on puhtaasti kertakäyttöviihdettä.

Näyttelijät ovat erinomaisia sivuhenkilöitä myöten. Päähenkilöiden välinen kemia tuntuu ajoittain hieman kehnolta, mutta ottaen huomioon heidän suhteensa laadun, senkin ymmärtää. Chiara jää silti melkoiseksi mysteeriksi, ja tarinan auki jättämät kysymykset punoutuvat pitkälti juuri häneen.

Elokuvassa on mukana myös ripaus huumoria, ja ytimekkäät heitot toimivat aivan täydellisesti. Tällaista jännitysviihdettä saisi euroopasta tulla enemmänkin, vaikka Anthony Zimmer ei täysosuma olekaan. Se on kuitenkin niin hyvin tehty, että kannattanee painaa tekijöiden nimet muistiin tulevaisuuden varalle.

Kuva
Anamorfinen täyslaajakuva (2.35:1) näyttää hienolta. Värit toistuvat upeasti ja sävyt ovat paikallaan. Minimaalisen pientä nykimistä on havaittavissa vain harvoissa kohdissa, mutta sitäkin useammissa laajoissa kuvissa yksityiskohdat tuntuvat puuroutuvan näkymättömiin. Lisäksi jotkin kuvat ovat aivan liian tummia. Pienistä puutteista huolimatta kuva on silti erittäin miellyttävän näköistä.

Ääni
Dolby Digital 5.1 -ääniraita kuulostaa myös varsin hienolta. Kaikki kanavat ovat käytössä ja äänimiksaus on todella laadukasta tavaraa. Dialogi kuuluu kirkkaasti ja selkeästi, hyvässä tasapainossa musiikin kanssa. Musiikki on Frédéric Talgornin käsialaa, ja vaikka komealta kuulostaakin, sijoittuu se silti tavanomaisten jännityselokuvamusiikkien osastoon. Etenkin bassoraita on omiaan luomaan hitaasti kasvavaa jännitystä, mutta varsinaista jytinää tai bassopotkuja ei ole luvassa.

Lisämateriaali
Julkaisu ei sisällä lainkaan lisämateriaalia.

Yhteenveto
Älykkään rahanpesijä-rikollisen sijaan poliisit alkavatkin ajamaan takaa viatonta miestä, jonka Anthony Zimmerin rakastettu on lavastanut syylliseksi. Tällaisella asetelmalla leikittelevä trilleri Anthony Zimmer vetää hyvin mukaansa ja pitää mielenkiinnon yllä koko lyhyen kestonsa ajan. Elokuva on oivaa ranskalaistyylistä jännitystä paikoin älykkäälläkin otteella, mutta tarinansa kliseisyyden vuoksi se vajoaa keskinkertaisuuteen. Teknisesti julkaisu on erittäin hyvää tasoa, vaikka lisämateriaali puuttuukin.

Kuvasuhde: 
2.35:1
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Arvostelukappale on Future Filmin lähettämä promo. FilmiFIN kiittää yhteistyöstä.
Ääni: 
Dolby Digital 5.1
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016