Alkuperäinen nimi: 
Películas para no dormir: La habitación del niño
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2006
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
18
Kesto: 
78
Baby's Room, The
M. Pajulahti, Ti, 21/08/2007 - 00:00

Elokuva
Películas para no dormir / Films to Keep You Awake -niminen 6-osainen kauhuelokuvien sarja tehtiin Espanjan TV-tuotantoon vuonna 2006. Future Filmin julkaisema boksi sisältää näistä ainoastaan neljä. The Baby's Room on sarjan ensimmäinen.

Leffa alkaa jo tuhanteen kertaan käytetyllä idealla, jossa nuori perhe muuttaa vanhaan taloon. Yllätys yllätys talossa ei ole kaikki kohdallaan, ja jo ensimmäisenä yönä kuullaan outoja ääniä. Tämän jälkeen espanjalainen trilleri näyttää todelliset kyntensä juonen lähtiessä kunnolla käyntiin. Kyseessä ei olekaan ihan niin tavanomainen kauhuttelu.

Javier Gutiérrezin esittämä Juan joutuu hermoromahduksen partaalle yrittäessään epätoivoisesti selvittää uuden kotitalonsa yliluonnollisia tapahtumia, samalla kun hänen perheensä hajoaa käsiin ja töistäkin uhkaa tulla potkut. Miehen roolihahmo on kymmenen kertaa onnistuneempi kuin esimerkiksi vastaavanlaisen roolin Stir of Echoesissa (1999) tehneen Kevin Baconin. Muutkin näyttelijät Juanin vaimon, Sonian (Leonor Watling), johdolla onnistuvat yllättävän hyvin saamaan hahmoihinsa tarpeeksi uskottavuutta.

Vaikka tarinan idea on melko yksinkertainen, on juoni kuljetettu erittäin selkeästi ja tarpeeksi jännitystä kehittäen, jotta tämän parissa jaksaa hienosti viettää sen lyhyen keston ajan. Pimeässä yksin katsottuna tämä voisi olla hyytävän jännittävä kokemus, sillä kauhuelementit ovat ihailtavan arkisia. Olemukseltaan elokuva on jostain novellimaisen ja kokonaisen kertomuksen välimaastosta. Myöhemmin ajateltuna tässä on joitain yhteisiä piirteitä ylisurkean White Noisen (2005) kanssa, mutta The Baby’s Room vetää kuitenkin pisteet hyvillä mielin kotiin. Maittava välipala, jota voi suositella ainakin kaikille espanjalaisista kauhuelokuvista pitäville.

Tekniikka
Niin ääniraita (Dolby Digital 5.1) kuin kuvakin (anamorfinen 1.78:1) ovat hyvälaatuisia. Musiikki ja äänitehosteet ovat sisällöltään keskinkertaisia, mutta ne riittävät silti hyvin pitämään elokuvan soundimaailman kasassa.

Elokuva on lisäksi dubattu englanniksi. Dubbaus on käytännössä ihan siedettävä ja OK, mutta ennemmin kyllä valitsee alkuperäisen audioraidan.

Lisämateriaali
Ennen elokuvaa nähdään trailerit elokuvista Black Sheep, Simple Lies, London to Brighton ja Dirty Sanches: The Movie.

Yhteenveto
Babyonline-itkuhälyttimien kautta yliluonnollisiin sfääreihin siirtyvä parapsykologinen kauhutrilleri The Baby’s Room on keskimääräistä parempaa pelottelua. Omaperäinen juoni ja hyvät näyttelijät pitävät homman kasassa.

Kuvasuhde: 
1.78:1
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Julkaisu on osa 4 Movies To Keep You Awake -boksia. Kiitokset Future Filmille arvostelukappaleesta.
Ääni: 
Dolby Digital 5.1
Dubbaukset: 
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016