Alkuperäinen nimi: 
Black Blooded Brides of Satan
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
2009
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
18
Kesto: 
104
Black Blooded Brides of Satan
Vesa Jalkanen, Ma, 19/07/2010 - 00:00

Elokuva
Black Blooded Brides of Satan (2009) on kotimaisen, kauhuelokuviin erikoistuneen Blood Ceremonyn neljäs kokopitkä elokuva. Elokuva on saavuttanut jo kansainvälistä huomiota, ja se on esitetty elokuvafestivaaleilla Lontoossa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Afrikassa. Porukan edellisen teoksen, Succubus (2006), tavoin BBBoS on askel kohti synkempää modernia, nykypäivään sijoittuvaa realistissävytteistä kauhua. Sami Haaviston ohjaama synkkäsävyinen BBBoS sijoittuu saatananpalvojien salattuun maailmaan, jossa paheet ja pahuus ovat voimissaan, eikä väkivaltaisiakaan menetelmiä kaihdeta kaitsettaessa lauman jäseniä oikealle tielle. Tämän oppii kantapään kautta myös hyvästä perheestä lähtöisin oleva opiskelija Linda Stenman (Anne Rajala), joka kotiongelmien seurauksena ajautuu ystävättärensä houkuttelemana paholaisen seurakunnan jäseneksi.

Tasoltaan vaihtelevasta esiintyjäkaartista löytyy myös positiivisia yllättäjiä, jotka onnistuvat hoitamaan omat tonttinsa kunnioitettavaan tyyliin loppuun saakka. Haaviston luottonäyttelijöihin noussut ja Blood Ceremonyn kaikissa tuotannoissa mukana ollut Mika Vattulainen alkaa näyttää kokeneen esiintyjän elkeitä tehden ehkä uransa ehyimmän ja vahvimman tulkintansa Lindan konservatiivisena isänä. Vattulaisen ja pääosaa esittävän Rajalan ohella erityismaininnan ansaitsee myös saatananpalvojien kiistatonta johtajaa esittävä Markus Salo, jonka Charles Manson -tyylinen hahmo on alistanut goottihenkiset, yhteiskunnan normien ja sääntöjen ulkopuolella elämään pyrkivät liberaalit tahdottomiksi käskyläisikseen.

Teknisesti BBBoS on huima kohennus Blood Ceremonyn aiempiin tuotantoihin verrattuna, ja porukka näyttää kehittyneen joka elokuvan myötä. Toki parannettavaakin jää vielä, ja erityisesti editointiin ja äänitykseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota tulevissa projekteissa. Vaikka paikoitellen kliseemäiset tarinan käänteet ja jotkin stereotypiamaiset hahmot olisivat hyötyneet uusia näkökulmia hakevasta jatkokehittelystä. Paikoitellen paikoillaan junnaavaa tarinaa olisi voinut hieman tiivistää editoimalla pois turhaa toistoa. Kovaotteista kauhua ja slapstick-komiikkaa yhdistelevä teos muodostaa tällaisenaankin viihdyttävän kokonaisuuden Mira Soisalon siivittämän hurmehenkisyyden tarjoillessa varsinaisen loppuhuipennuksen. 

Tekniikka
Ottaen huomioon elokuvan budjetin videokameroilla filmattu kuva on tasoltaan vallan tyydyttävää tasoa. Mitään suurempia valittamisen aiheita ei ole havaittavissa. pikemminkin kuvaa voisi luonnehtia kaikin puolin tasapainoisemmaksi ja selkeämmäksi aikaisempiin Blood Ceremonyn tuotantoihin verrattuna. Äänityspuolella sen sijaan on huomattavia ongelmia epätasaisten äänimaailmojen sekä puheen ja erikoistehosteiden balanssin suhteen. 

Lisämateriaali
Lisämateriaali on pakattu pakettiin toiselle levylle. Behind some bloody scenes -dokumentti valottaa elokuvaan tehtyjen, paikoitellen varsin veristen efektien tekemistä ja niiden taakse kätkeytyviä niksejä. Premiere Night on katkelma elokuvan ensi-illasta ja niihin liittyvistä juhlallisuuksista. Lisää ensi-illan tunnelmia tarjoavat juhlatilaisuudessa esiintyneiden bändien (Ardual, Cold Cold Ground ja Isengrim) live-taltioinnit. Ensiksi mainitulta kööriltä mukana on myös Rekolassa 2008 taltioitu livekeikka. Paketin massiivisin osio on kuitenkin fiktiivinen, 45 minuuttinen Lost tapes -dokumentti, jossa puidaan elokuvan tekemiseen liittyneitä traagisia tapahtumia laaja-alaisesti näyttelijöiden ja kuvausryhmän jäsenten päästessä kertomaan todellisia ajatuksiaan toisistaan.

Yhteenveto
Kotimaisessa elokuvamaailmassa harvinainen kauhuelokuva Black Blooded Brides of Satan on tunnelmaltaan synkkä kuvaus saatananpalvonnan pariin hairahtuneista ja heitä hyväksi käyttävistä häikäilemättömistä roistoista.

Kuvasuhde: 
1,78
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
2
Aluekoodi: 
Ääni: 
Dolby Digital 2.0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016