Alkuperäinen nimi: 
Bridget Jones`s Baby
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
122
Bridget Jones`s Baby
Jussi U. Pellonpää, To, 15/09/2016 - 00:00

Elokuva
43-vuotiaana hömppien hömpällä, Bridget Jonesilla (Renée Zellweger), menee jälleen tosi sinkusti. Vaikka kun viimeksi höpöttäjän tapasimme, unelmies mies, Mark Darcy (Colin Firth) oli vihdoin kainalossa, niin nyt on auvo poissa, siippa muualla eikä maailmassa mitään muuta kuin työ uutituottajana televisiossa. Vaan kun Bridgetin kiertoradalle osuu amerikkalainen hurmuri Jack Qwant (Patrick Dempsey), on naiselta jalata alta ja vähän muuallakin. Pahaksi homma menee, kun neito erehtyy muistelemaan menneitä myös Markin kanssa, eikä aikaakaan kun raskaustesti näyttää vahvasti postiivista. Nyt pitäisi saada tietää, kumpi könsikkäistä oikein on tulevan pikku-Jonesin isä, ja miten näille voisi asian kertoa?

Kaksitoista vuotta edellisen Bridget Jonesin, Elämä jatkuu -elokuvan jälkeen hirmuisen tilin aikanaan niin kirjoina kuin leffoinakin tehnyt nimihenkilö palaa kolmannessa osassa, jonka nimi, Bridget Jones`s Baby, paljastaakin jo juonesta kaiken oleellisen. Ensimmäisen Bridgetin vuonna 2001 ohjannut Sharon Maguire on palannut puikkoihin todella hiljaisen vuosikymmenen jälkeen ja todistaa yhä osaavansa täyttää leffa-aikaa silkalla hölynpölyllä, vain lievästi hauskalla toheloinnilla sekä ärsyttävällä alleviivaamisella kymmenillä biisinpätkillä.

Yhtä omaperäinen on myös ollut tekijöiden ajatus siitä, että lisäämällä kaikkien, niin lasten kuin aikuistenkin arkiseen dialogiin tukun fuckeja, läppä olisi jotenkin vieläkin huvittavampaa. Näin ei kuitenkaan ole, ja Bridgetin tarinan toivottavasti viimeinen osa onkin pitkälti venytettyä puurtamista ja ennalta-arvattavia käänteitä. Helen Fieldingin alunperin luoman hahmon uudet törmäilyt ovat kirjoittaneet Fielding itse, sekä Dan Mazer että Emma Thompson, joka piipahtaa itsekin kuvissa sarkastisena kätilönä, ja on kirjoittanut itselleen kaikki napakimmat yksriviset.

Ulkonäöllisesti kovasti muuttunut Renée Zellweger jatkaa hittiroolissaan tutuin avuin, mutristelee ja noloilee kuten reipas vuosikymmen aiemminkin siihen malliin, että hahmo tuntuu kuin tutulta, jota ei ole nähnyt aikoihin. Colin Firthin läsnäolo protokollapatsas Darcyna tuntuu silkalla rahalla aikaan saadulta, eikä Greyn anatomiassa sydämiä murskannut, Dressmann-mainoksesta karanneelta näyttävä Patrick Dempseykaan sen enempiä karismaa kankaalle tuo.

Taustajenginä piipahtelee lahjakasta sakkia, niin brittiteeveen kuin valkokankaan veteraanejakin. Sally Phillips on Bridgetin sydänystävä Sharon ja Sarah Solemani bilehirviö työkaveri Miranda. Bridgetin vanhempia esittävät Jim Broadbent (joka hankkii yhdellä heitolla leffalle sen toisen tähden, se on helppoa kun sen osaa) sekä Gemma Jones, poptähti Ed Sheeran tekee cameon omana itsenään ja onpa aiempien Bridgetien kakkosmiehelle, Hugh Grantin Daniel Cleaverillekin, varattuna pari hetkeä.

Yhteenveto
Bridget Jones`s Babyssa ei ulkoisesti ole mitään vikaa, ja se varmasti täyttää sille otollisimman kohdeyleisön tarpeet, mutta mitään erikoista tai edes omaperäistä tähän innottomaan ja turhaan, kerätään massit vielä kerran -mentaliteetilla tehtyyn rainaan ei ole saatu.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016