Alkuperäinen nimi: 
Cassandra`s Dream
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2007
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
110
Cassandra`s Dream
Jussi U. Pellonpää, Pe, 28/12/2007 - 00:00

Elokuva
Terry (Colin Farrell) ja Ian (Ewan McGregor) ovat paitsi veljekset, myös parhaat ystävät. Kaverukset haaveilevat suuria ja hankkivat statussymbolikseen hienon purjeveneen nimeltään Cassandra`s Dream. Mutkia auvoisaan arkeen tuo Terryn pakkomielteinen uhkapeluu, joka kulminoituu suureen velkaan ikäville sedille. Isänsä ruokapaikassa puuhasteleva ja hotellibisnekseen aikova Ian päättää auttaa Terrya jälleen kerran, mutta on itsekin taloudellisesti ahdingossa, ihastuttuaan kalliiksi käyvään näyttelijättäreen Angela Starkiin (Haley Atwell). Kun hätä on suurin, mahdollisuuden pelastukseen tuo liikemaailmassa menestynyt Howard-setä (Tom Wilkinson), jonka kammottava tarjous on kuitenkin kaikkea muuta kuin laillinen.

Tyylikkäästi ohjattu, loistavasti näytelty ja upeasti kirjoitettu: Sitä kaikkea on Woody Allenin Cassandra`s Dream. Lohduton ja surullinen tarina veljeksistä, jotka ovat valmiita mihin tahansa saadakseen maistaa menestyksen elävöittävää nektaria. Vanhoista Woodyista ei muistuta oikeastaan muu kuin aakkosjärjestyksessä tulevien alkutekstien fontti, sillä jopa ohjaajan rakastaman George Gershwinin musiikki on nyt vaihtunut atonaalisiin äänimaailmoihin erikoistuneen monitaiturin Philip Glassin kosketinkuvioihin. Kauniisti seebiansävyinen kuvaus on alan mestarin, ylistetyn veteraanin Vilmos Zsigmondin taattua käsialaa.

Suosikkkikasvot Ewan McGregor ja Colin Farrell hallitsevat fokusta erinomaisilla roolitöillään. Aina tilaisuuden tullen tavallista intensiivisempiin rooleihin intoutunut Colin Farrell on fiksusti altavastaajan osassa, herkempänä veljenä Terryna, jolle tehty hirmutyö muodostuu ylitsepääsemättömäksi painajaiseksi. Ewan McGregorin Ian on taas enemmän toimija, epätoivoisten ratkaisujensa kanssa aina vain syvemmällä valheen viidakkoon eksyvänä opportunistina. Sympaattisen lempeäkasvoinen Tom Wilkinson kykenee liikkumaan miltei millaisissa rooleissa tahansa, eikä sukulaispojiltaan enemmän kuin liikaa vaativa Howard-setä tuo herran paraatisuorituksiin poikkeusta.

Yhteenveto
Pienenä pidetty, intensiivinen ja intiimi kuvaus elämän realiteeteista, niistä, joissa väärä valinnan hintaa ei enää kukaan pysty maksamaan.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016