Ella ja kaverit 2: Paterock
Jussi U. Pellonpää, Pe, 27/12/2013 - 00:00

Elokuva
Kesken kertotaulujen kuumeisen kertaamisen Ellan (Freja Teijonsalo) luokkakaveri Pate (Jyry Kortelainen) innostuu poptähti Elviiran (Malla Malmivaara) tulevasta keikasta niin, että haluaa itsekin rocktähdeksi. Pienen petkuhuiputuksen jälkeen Pate onkin lööpeissä ja Elviiran kieron managerin Tommin (Jarkko Niemi) sekä ahneen levy-yhtiömogulin (Pirkka-Pekka Petelius) tähtäimessa, mutta tokaluokkalaisten opettaja (Eero Milonoff) ei niin vain luovu sivistystehtävästään, vaikka koulun rehtorikin, joka on myös Paten äiti (Armi Toivanen), sokaistuu hänkin helpon maineen markkinoilla.

Epäonnistuneen zombiekokeilun War of the Dead - Stone`s War (kuvattu 2007, julkaistu 2011) ohjaajana kyseenalaista mainetta hankkineen Marko Mäkilaakson sympaattisesti ohjaama Ella ja kaverit 2: Paterock on itsenäinen jatko-osa viime jouluna ilahduttaneelle Ella ja kaverit -elokuvalle, ja perustuu ykkösosan tavoin Timo Parvelan menestyneisiin lastenkirjoihin. Meininki on nytkin kovasti samankaltaista, varttuneet ovat joko ilkeitä pölvästejä tai hassuja koheltajia, jotka tarvitsevat lasten opastusta löytääkseen oikean tien, mutta näkökulma enemmänkin aikuisten, jotka varastavat fokuksen ohjaajan ylenpalttisesti suosimissa erikoislähikuvissa jopa rasittavuuteen asti. Mutta oli miten oli, Ella ja kaverit 2: Paterock on kuitenkin kesäisen aurinkoinen ja kiltisti oikeilla asioilla operoiva koko perheen elokuva, jonka opetuskin on varsin universaali: Julkisuudesta ei ole mitään hyötyä jos ei ensin osaa kertotauluja.

Kivan raikkaan Freja Teijonsalon johdolla lapsiseptetin kaikki osapuolet lunastavat mukavasti paikkansa tarinan pyörteissä, mutta eniten nousevat esiin Eero Milonoffin pidäkkeettömästi meuhkaava opettaja, Armi Toivasen hermoheikko rehtori ja Jarkko Niemen kovemman kautta oppiva managerinketku Tommi. Pirkka-Pekka Petelius huutaa kierona levylafkapomona, muskelimies Jouko Ahola esittää henkivartijaa ja Maikkarin uutiskeventäjä Mika Tommola toikkaroi kuvissa itsenään, aivan kuten nuorisoidoli Robinkin.

Yhteenveto
Ykkösosan riemua ei onnistuta enää toistamaan, mutta peruspätevää koko perheen viihdettä Ella kavereineen silti tarjoaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016