Alkuperäinen nimi: 
Extreme Movie
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
2008
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
15
Kesto: 
75
Extreme Movie
J. Pikkarainen, Ma, 29/06/2009 - 00:00

Elokuva
Herrasmiehet Adam Jay Epstein sekä Andrew Jacobson seuraavat mantereensa trendiä esikoisohjauksellaan Extreme Movie. Suurimmalle osalle maapallon ihmisistä tuntematon kaksikko vastasi vuonna 2001 sellaisen hittielokuvan käsikirjoituksesta kuin Not Another Teen Movie, jonka vanavedessä kuljetaan tälläkin kertaa. Teini-ikäisten seksielämän pahimpien nolostusten kimppuun hyökkäävä Extreme Movie ei saa jäntevyyttä edes tupla-annoksella Viagraa.

Elokuvan rakenteesta päätellen tekijät eivät ole saaneet näinkin inspiroivasta aiheesta mitään irti. Kunnollisen varren uupuessa Extreme Movie koostuu irrallisista sketseistä, joiden välissä katsellaan nuoren pojan (Ryan Pinkston) epätoivoista yritystä kellistää seksivalistustuntinsa eturivin blondi (Cherilyn Wilson). Varsinaisen juonen parasta antia edustaa John Farleyn esittämä suorasanainen valistusopettaja, mutta ei hänestäkään tekeleen pelastajaksi ole. Elokuvan läpät sijoittuvatkin ilman logiikkaa sijoitettuihin erillisvitseihin, jotka vaihtelevat ylipitkistä huonouksista hieman suunpielen nostattaviin karmeuksiin.

Irtosketsit kopioivat ideansa urbaanilegendoista sekä kokemuksista. Kaikkea löytyy aina kolmiodraamasta tytön, pojan ja silikonivaginan väliltä seuraavalle tasolle etenemiseen saakka. Yhteistä kaikille on kuitenkin näiden armoton huonous niminäyttelijöistä huolimatta. Niin Michael Cera, Jamie Kennedy kuin Matthew Lillard käyvät tekemässä itsestään pellen kameran edessä jälkimmäisen näytellessä omaa itseään seksivinkkejä jakavana pelimiehenä. Tunnin ja vartin mittaiseen kestoonsa nähden elokuvasta ei löydy yhtään nauramisen arvoista vitsiä, mutta sentään meille miehille kolmisen paria naiskauneutta – nekin vasta loppuminuuteilla. Kustannustehokkaammaksi ratkaisuksi muodostuukin aina luotettava Internet kuin täystuho nimeltä Extreme Movie.

Tekniikka
Anamorfinen 1.85:1-kuva on varsin onnistunut. Tarkkuudeltaan hyvälaatuinen kuva nauttii rikkaista väreistä, mutta kärsii hieman liikesumeudesta. Dolby Digital 5.1 - sekä DTS 5.1 -ääniraidat ovat yllättävänkin pätevät elokuvaan nähden. Matalat taajuudet toistuvat muutamissa kohtauksissa taidokkaasti, mutta muuten kotiteatterikäyttö on lähinnä musiikin tukemisessa.

Lisämateriaali
Levy ei sisällä lainkaan lisämateriaalia.

Yhteenveto
Extreme Movie on sielunveli täystuhokaksikon Jason Friedberg ja Aaron Seltzer tuotoksille. Epäonnistuneista sketseistä kokoon kyhätty viritelmä ei tarjoa sen puoleen nauruja kuin nautintojakaan.

Kuvasuhde: 
1.85:1
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Kiitokset Future Filmille arvostelukappaleesta.
Ääni: 
Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Tekstitys: 
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016