Alkuperäinen nimi: 
The Fountain
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2006
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
13
Kesto: 
99
Fountain, The
J. Hakulinen, Ma, 03/09/2007 - 00:00

Elokuva
Tom Creo (Hugh Jackman) tavoittelee ja viimein vaalii ikuisen elämän antavaa Elämänpuuta läpi vuosisatojen, aina konkistadorien päivistä seuraavan inkarnaation kautta kauas tulevaisuuteen, kaiken ylittävän rakkauden (kohteena Rachel Weisz) tähden.

Uskomattoman kauniisti ohjattu ja kuvattu, koskettavasti kerrottu ja näytelty The Fountain on elämää suurempi tarina, joka avautuu todella vasta useampien katselukertojen jälkeen – ja kuitenkin siitä voi nauttia vaikka vain kerran. Pohjimmiltaan kyseessä on hyvin yksinkertainen elokuva, jota mutkistaa hahmojen moniulotteisuus, mikä taas johtuu siitä, että filmissä liikutaan monella eri aikatasolla. Jos The Fountainia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, valitsisin Hugh Jackmanin tavoin sanan rakkaustarina. Samalla se on kuitenkin kertomus elämästä, elämänhalusta ja ennen kaikkea kuolemasta. Visuaalisesti upea elämys, joka jää mieleen vielä pitkäksi aikaa senkin jälkeen kun kotiteatteri suljetaan.

Tekniikka 
Kuvassa musta väri ei ole aivan tarpeeksi täyteläinen, jolloin kuvaan tulee hienoinen utuisuuden tuntu. Muuta huomautettavaa ei kuvanlaadussa ole. Dolby Digital 5.1 -ääniraita toimii moitteettomasti.

Lisämateriaali
Life on Ship
on pitkä poistettu kohtaus, jossa Tommyn elämää puualuksella tarkastellaan hieman tarkemmin. Seitsenosainen Inside the Fountain: Death and Rebirth on parhaita making of -kokonaisuuksia, joita olen viime aikoina nähnyt, paljolti rehellisen otteensa ja elokuvan tekijöiden avoimuuden takia.

Yhteenveto
Uskomattoman kaunis, monitasoinen kertomus rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta.

Kuvasuhde: 
1.85:1
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Kiitokset arvostelukopiosta FS Film Oy:lle.
Ääni: 
Dolby Digital 5.1
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016