Alkuperäinen nimi: 
Göta kanal 2 - kanalkampen
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2006
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
100
Göta kanal 2
Aki Ahlroth, Ma, 26/02/2007 - 00:00

Elokuva
Ruotsissa tehdään vuosittain lukuisia laatuelokuvia, joita olisi mukava saada säännöllisesti teatterilevitykseen myös tänne Suomeen. Tilanne näyttää kuitenkin sangen lohduttomalta, sillä kaupallisessa mielessä on kannattavampaa maahantuoda amerikkalaista toimintamäiskettä kuin ruotsalaista draamaa.

Yllättäen länsinaapurimme viime vuoden elokuvatarjonnasta levitetään Suomeen kolmen kopion voimin elokuvaa Göta kanal 2, joka päivittää vuonna 1981 valmistuneen edeltäjänsä 2000-luvulle. Koska draamaelokuvien lisäksi ruotsalaiset taitavat myös komedian (mm. Kimpassa, Jalla! Jalla!), marssin toiveikkain mielin elokuvanäytökseen. Karu todellisuus lyö kuitenkin vasten kasvoja.

Elokuva kertoo kahdesta Kanalkampen-nimiseen veneilykilpailuun osallistuvasta joukkueesta sekä sekalaisesta joukosta muita henkilöitä, jotka ovat enemmän tai vähemmän sidoksissa kilpailujen järjestämiseen tai televisiointiin. Käsikirjoitus muodostaa vain löyhän rungon tapahtumien vyöryessä eteenpäin väsyneen slapstick-komiikan ja karikatyyrimäisten henkilöhahmojen ylinäyttelyn merkeissä. Tekijätiimi nähtävästi kuvittelee, että roolihahmon putoaminen veteen naurattaa vielä kymmenennelläkin kerralla. Muutamassa kohtauksessa on hieman ideaa, mutta kokonaisuus on joka tapauksessa katsojaa aliarvioivaa kohellusta.

Yhteenveto
Göta kanal 2 on kesäinen puskafarssi, joka ei toimi edes puhtaana aivot narikkaan -viihteenä. Tuntuu epäreilulta, että suomalaista elokuvayleisöä rangaistaan tällaisella kalkkunalla, kun tarjolla olisi ollut myös oikeasti hyviä ruotsalaisia elokuvia.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016