Alkuperäinen nimi: 
Hansel and Gretel: Witch Hunters
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
15
Kesto: 
111
Hannu ja Kerttu: Noitajahti
Jussi U. Pellonpää, Ke, 06/02/2013 - 00:00

Elokuva
Pahassa piparkakkutalossa lapsena kurjia kokeneiden Hannun (Jeremy Renner) ja Kertun (Gemma Arterton) aikuiseloa motivoi kosto ja noitien jahtaaminen. Kun Augsburgin pormestari Englemann (Rainer Bock) ja sheriffi Berringer (Peter Stormare) tarvitsevat kaksikon apua kadonneiden lasten etsintään, paljastuu, että hurmeisen hyökyaallon takana on suurnoita Muriel (Famke Janssen), joka kaavailee joukkoneen verikuun kunniaksi suurta uhrijuhlaa. Muriel tietää myös jotain olennaista Hannun ja Kertun salatusta menneisyydestä.

Grimmin veljesten julkituoma kansansatu saa verisen päivityksensä menestyneen skandisplatterin Dead Snow (Død snø, 2009) tekijän, norjalaissyntyisen Tommy Wirkkolan, toimesta. Wirkkolan ja Dante Harperin kirjoittama päivitys, jo vuonna 2011 kuvattu Hannu ja Kerttu: Noitajahti on sekoitus tehosteraskasta toimintaa, verisen raakaa väkivaltaa ja hömppää luupäähuumoria. 3D-efektit roiskivat räjähtelevien ihmisten sisuskaluja katsomoon kiihtyvällä tahdilla, ja vaikka kieli tekijöillä onkin pitkälti poskessa, loppuaan kohden meininki tuppaa tukehtumaan trikkien tulvassa.

Kauhukomedia tarjoilee kuitenkin nokkeliakin osumia, kuviteltu keski-aika tulvii nykyaikaisia tavaroita ja aseistusta ja Hannukin sattuu olemaan historian ensimmäinen rekisteröity diabetes-tapaus, kiitos lapsuuden loihditun makeanhimon. Pääpaino on kuitenkin rujosti ryskyvillä toimintajaksoilla, joiden koordinoijana Wirkkola osaa kyllä hommansa, mutta jatkuva plasmalla purskuttelu alkaa puuduttamaan jo ennen kalkkiviivoja. Terry Gilliamin Grimmin veljekset (The Brothers Grimm, 2005) maustoi saman sopan huomattavasti maukkaammaksi.

Leffan ehdottomat päätähdet, kuuluisuuden kiitoradalla vahvassa nousussa etenevä Jeremy Renner ja yhtä lailla menestysleffoissa esiintynyt Gemma Arterton, eivät esitä palkintogaaloissa juhlittavia performansseja, mutta kuittaavat palkkionsa pokan pettämättä. Noituutta uhkuvan Famke Janssenin ja aina ikäviä esittävän hurrikarpaasi Peter Stormaren lisäksi yhdessä tärkeimmistä sivareista nähdään elokuvista Käsky (2008) ja Rööperi (2009) meille kaikille tuttu Pihla Viitala Hannun sydämen sulattavana Minana. Thomas Mann on noitajahtiuralle halajava nuori H&K-fani Ben ja Derek Mears jättimäinen trolli Edward.

Yhteenveto
Tehosteista turpea aikuisten satu ei onneksi ota itseään vakavasti, mutta eipä sitä tee katsojakaan. Plussaa kevyestä kestosta, sillä ohuet ideat eivät olisi kestäneet enää sekuntiakaan venytystä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016