Alkuperäinen nimi: 
Mr Popper`s Penguins
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2011
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Tuottaja: 
Kesto: 
96
Herra Popper ja pingviinit
Jussi U. Pellonpää, Ke, 27/07/2011 - 00:00

Elokuva
Tom Popper (Jim Carrey) on ultrakiireinen liikemies, jolle mammonan haaliminen ja liikevoitot ovat aina menneet perhe-elämän edelle. Siitä syystä vaimo Amanda (Carla Cugino) ja kaksi teini-ikäistä lasta, Janie (Madeline Carroll) ja Billy (Maxwell Perry Cotton), asuvat nyt muualla, mutta ovat faijan kanssa kuitenkin puheväleissä.
Kaikki muuttuu, kun Tom saa kauan sitten kadonneelta isältään myöhäisen perinnön, kuusi pingviiniä. Maneerisen pohatan tyylikäs kattohuoneisto New Yorkin ydinkeskustassa muuttuu frakkikansan riehuessa sekasortoiseksi paikaksi, mutta kuin taikaiskusta, Tom huomaa kiintyvänsä hassusti vaappuvaan kuusikkoonsa ja oppii jotain erinomaisen olennaista yhdessäelon ja -olon tärkeydestä.

Keveiden romcomien (Perjantai on pahin (2003), Jos se vain olisi totta (2005)) seurassa uraansa rakenneelleen Mark Watersin Herra Popper ja pingviinit on hyvää tarkoittava ja paikoin hassukin filmatisointi Richard ja Florence Atwaterin 1938 julkaistun lastenkirjan pohjalta. Opetuksiaan hellanlettas-mentaliteetilla teroittava koko perheen komedia hukkaa kuitenkin pointtinsa Sean Andersin, John Morrisin ja Jared Sternin adatoimassa käsikirjoituksessa, joka sotkee joukkoon tympeää kakkakomiikkaa sekä tylsää ja turhaa törmäilyä.

Paristi aitoja, mutta pääasiallisesti kehnosti digitoituja pingviinejä yhdistelevä julkituonti aliarvioi pikkuväen huumorintajua ja kalastelee halpoja nauruja jo ensimmäisellä esityskerrallaan loppuun käytetyillä kikoilla. Sivujuonteena kuljetetaan draamantynkää päähenkilön kitkerän katkerasta isäsuhteesta sekä hävitysuhan alla olevasta ravintolasta.

Pingviini-Popperin rooli kuuluu ehdottomasti luottokoomikko Jim Carreyn hutikuuliin, sillä Jokisen eväiden lailla levinnyt käsis ei anna fysiikaltaan ylivertaiselle kumimiehelle mitään mahdollisuuksia onnistua. Hetkensäkin Jimbolla toki on, kaikki tutut kokovartalokomiikan maneeritkin käytössä, mutta muutama hajaosuma ei millään pelasta tylsää ja aiheitaan alleviivaavaa kokonaisuutta. Carla Cuginollekaan ei ole paljoa tekemistä keksitty, puhumattakaan Poppereiden ärsyttävää jälkikasvua esittäville Madeline Carrollille ja Maxwell Perry Cottonille.

Sivurooleissa nähdään tuttuja kasvoja: Philip Baker Hall on konnava bisneskollega Franklin, Jeffrey Tambor höveli herra Gremmins, Clark Gregg eläintarhan kiero kymppi Nat Jones ja tv:stä tuttu murharouva (Murhasta tuli totta (Murder, She Wrote, 1984-2003)) Angela Lansbury omiaan naarasleijonan lailla suojeleva vanha rouva Van Gundy. Suomenkielisessä versiossa esiintyvät vakisoundeillaan Antti L.J. Pääkkönen (Popper), Katja Aakkula (Amanda), Heljä Heikkinen (Janie) ja Erik Carlson (Billy).

Yhteenveto
Kesseli koko perheen komedia on tarkoitettu vain ja ainoastaan ala-ikäiselle yleisölle, jolle piisaa elokuvan eväiksi pelkkä kovaääninen komiikka ja kommellus.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016