Alkuperäinen nimi: 
Soshite chichi ni naru
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
3
Kesto: 
120
Isänsä poika
Jussi U. Pellonpää, Pe, 21/03/2014 - 00:00

Elokuva
Kiireisen ja varakkaan arkkitehti Ryota Nonomiyan (Masaharu Fukuyama) ja vaimo Midorin (Machiko Ono) elämää järkkyy perustuksiltaan, kun synnytyssairaalassa tapahtunut virhe paljastaa, ettei heidän omanaan kasvattama kuusivuotias poikansa Keita (Keita Ninomiya) olekaan heidän, vaan on vahingossa vaihtunut työläistaustaisten Yukari ja Yudai Saikin (Yoko Maki ja Riri Furanki) Ryusei-poikaan (Shogen Hwang) jo laitoksella. Perheet joutuvat erikoisen ongelman eteen: valitako oma biologinen lapsi, vaiko lapsi, jota on jo vuosia kasvattanut omanaan?

Cannesissa Juryn erikoispalkinnolla palkittu Isänsä poika on ohjaaja Kore-eda Hirokazun humaani ja pienieleinen tutkielma perheen olemuksesta ja vanhemman rakkaudesta lapseen. Hirokazun ajatuksekas käsikirjoitus käsittelee äärimmäistä dilemmaa: Määrittääkö perimä rakkauden määrän? Rauhallinen ja asioihin ajan kanssa syventyvä elokuva käsittelee tapauksen kautta myös ihmisen sisään rakennettua tarvetta järkiperäistää ongelmat omien etujensa mukaisesti välittämättä seurauksista, vaikka kyseessä onkin loppujen lopuksi vain ja ainoastaan lapsen etu.

Viisas ja tunnerikas draama onnistuu sekä rationalisoimaan vaikean aiheensa, että osumaan myös emootiokeskukseen vaadittavalla voimalla. Isänsä poika onkin perustarinaltaan niin vahva ja sen käsittely yhteiskunnallisestikin kantaa ottavaa ja yli kansallisuuksien puhuttelevaa, että lienee vain ajan kysymys, milloin elokuvasta tehdään englanninkielinen versio, jonka oikeudet Steven Spielbergin DreamWorks-yhtiö onkin jo hankkinut.

Tapahtumien keskiöön nousee hienon ja laaja-alaisen roolityön tekevä, kotimaassaan paremmin poptähtenä tunnettu Masaharu Fukuayma ristiriitojen ja tunnetornadojen riepottelemana isänä, joka joutuu punnitsemaan omaa menneisyyttään suhteessa lapsensa tulevaisuuteen ja oppimaan kovemman kautta vanhemmuuden todellisen merkityksen. Myös lapsinäyttelijät Keita Ninomiya Shogen Hwang tekevät vallan valloittavaa ja aitoa työtä.

Yhteenveto
Isänsä poika todistaa, että elokuva on universaalia komminikointia ja globaali tunnetila, jota eivät sido kielelliset tai kultturelliset rajat. Katsomiskokemus parhaasta päästä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016