Itse ilkimys 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 05/07/2013 - 00:00

Elokuva
Ei aina niin menestyksekkään rikollisuransa jälkeen herra Gru (Steve Carell) on keskittynyt paitsi hillo- ja hyytelöbisneksiinsä, myös ottotyttäriinsä Agnesiin (Elsie Kate Fisher), Edithiin (Dana Gaier) ja Margoon (Miranda Cosgrove). Tytöt kuitenkin kaipaavat äitihahmoa, ja sellaiseksi saattaisikin sopia vaikka AntiVoroLiigan agentti Lucy (Kristen Wiig), joka tarvitsee Grun apua selvittääkseen, kuka kurja on varastanut vaarallisen transmutaatioseeurmin. Muassaan nuo tutut keltaiset Kätyrinsä, Gru syöksyy suureen seikkailuun, yrittäessään samalla sovittaa vanhoja syntejään.

Huippumenestykseksi osoittautunut Itse ilkimys saa turvallisesti samalla kaistalla kurvailevan jatko-osan, jonka takana huseeravat tutut miehet ykkösenkin takaa, ohjaajat Pierre Coffin ja Chris Renaud. Vauhtia ja vempeleitä on jälleen mukana vaikka minkälaisia, mutta kokonaisuus olisi vaatinut hippusen enemmän rohkeutta muuttaa kaavaa. Teknisesti Itse ilkimys 2 on kuitenkin kekseliäs ja yksityiskohdiltaan tuhlaileva, jonka seurassa aika menee nopeasti.

Kotimaan niin ikään taitavasti tehdystä dubbauksesta vastaavat alan ammattilaiset kuten ärrää hauskasti murtava Ville Haapasalo (Gru), ärsyttävän energinen Katja Akkula (Lucy), naukuva Carl-Christian Rundman (Silas) ja muheva Sasu Moilanen (El Macho).

Yhteenveto
Yleisarvosanaltaan kivasti plussalle heikkouksistaan huolimatta jäävä laatuanimaatio jättää seuraaville osilleen paljon petrattavaa. Odotuksia nostaa myös se, että ensi vuodeksi lupaillaan maan mainioiden Kätyrien omaa elokuvaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016