Alkuperäinen nimi: 
Jack the Giant Slayer
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
114
Jack the Giant Slayer
Jussi U. Pellonpää, Ke, 20/03/2013 - 00:00

Elokuva
Orpopoika Jack (Nicholas Hoult), joka on koko ikänsä kuunnellut hurjaa tarua taivaalla asuvista jättiläisistä, elää köyhää arkea setänsä (Christopher Fairbank) maatilalla, mutta kaikki muuttuu, kun hän saa haltuunsa salaperäisiä papuja, joiden perässä on myös kuningas Brahmwellin (Ian McShane) kiero kätyri lordi Roderick (Stanley Tucci). Kun Jack vahingossa saa pavut itämään, hän tulee avanneeksi portin, joka todistaa, että ikiaikaisissa kertomuksissa ihmisten ja jättiläisten sodasta on vinha perä. Lopulta taistelussa on pelissä paitsi Jackin oma, myös ihanan prinsessa Isabellen (Eleanor Tomlinson) henki ja koko Cloisterin kuningaskunnan tulevaisuus.

Bryan Singerin Jack the Giant Slayer kierrättää hyvällä draivilla je elävin efektein vanhaa Jaakko ja pavunvarsi -kansantarua. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on Darren Lemken, Christopher McQuarrien ja Dan Studneyn käsikirjoitukseen uutettu kukkuraisella kukkarolla, mutta ajassa jälkeen Sormusten herrojen, kaikki tuntuu jo nähdyltä. Jack the Giant Slayer ei lisää oikeastaan mitään uutta tehosteraskaiden fantasioiden kaanoniin, mutta onnistuu silti energisellä ottellaan pitämään peräpään penkissä muutamalla uudella käänteellä tarinan kulussa.

Nicholas Hoult ja Eleanor Tomlinson ovat katseen kestävä sankaripari, joihin nuorten katsojien on helppoa samaistua, vaikka alkuasetelma köyhän pojan kasvusta aatelisuuteen onkin kovin kulunut kangas maalata kehityskaaria. Ian McShane mörisee ymmärtäväisenä kuninkaana tuttuun tapaansa ja Stanley Tucci on elokuvan pahuudessaan pikkuisen koominenkin itse ilkimys. Ewan McGregor huvittaa Cloisterin valiojoukkojen rohkeana komentaja Elmontina ja herran Trainspotting -kollega Ewen Bremner irvistelee Roderickin omatunnottomana käsikassarana Wickenä. Jättiläisten kostonhimoisen komentajan, kaksipäisen kenraali Fallonin, äänenä yrmyilee brittiveteraani Bill Nighy.

Yhteenveto
Innostuneella otteella ja hyvällä budjetilla tehty vauhtifantasia viihdyttää kestonsa, mutta ei loppujen lopuksi kata valkokankaalle mitään, mitä ei olisi jo aiemmin nautittu.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016