Alkuperäinen nimi: 
Kaikella rakkaudella
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
96
Kaikella rakkaudella
Jussi U. Pellonpää, Pe, 08/02/2013 - 00:00

Elokuva
Ainoana rekvisiittanaan tyhjää puistonpenkkiä pitkin Lappia raahaavan, ihmisiä vieroksuvan valokuvaajan Topi Vaaralan (Sampo Sarkola) erakkoelämä muljahtaa kerralla, kun kuvauspaikalle pölähtää humalassa riehuva Ansa (Krista Kosonen). Muutaman hullunkurisen käänteen johdosta Topi päätyy korjaamaan Ansan talon vuotavaa kattoa ja kohta vaaralla porisee sattumien soppa, johon lusikkansa työntävät myös Ansan exä, miestaposta tuomittu Ismo (Tommi Korpela) ja tämän umpiuskovainen veli Martti (Hannu-Pekka Björkman), jolla Ismon tapaan on Ansalle suuri paikka sydämessään.

Rakastetun ohjaajan Matti Ijäksen paluu kameran taakse kymmenen vuoden tauon jälkeen, Kaikella rakkaudella, on sitä tuttua ja odotettua Ijästä, realistisen aitoa, mutta silti surrealismiin viittaavaa kerrontaa ihan oikeista ihmisistä elämän kolhuissa ja koskipaikoilla. Dialogi on niin ikään silkka Ijästä, niukkaa ja teräviksi hiotuilla sanoilla napakasti artikuloituja heittoja, kokonaisuuden kulkiessa kohtalonomaisesti kohti ei ehkä niin onnellista, mutta aidon oudosti vapauttavaa ja lohdullista loppuaan. Paikoin riemukkaan rempseän, mutta myös lempeän melankolisen ja herkän haikean käsikirjoituksen takana ovat Ijäksen lisäksi Heikki Vuento, J-P-Passi ja Auli Mantila.

Krista Kosonen on elementissään arvaamattomana Ansana, joka nimensä mukaisesti toimii pyydyksenä naiseen hullaantuneille miehille. Myös herratrio Sarkola-Korpela-Björkman toimii erinomaisesti, ensin mainitun toimiessa kertomuksen kokijana, Korpelan ronskin ja röyhkeän rakastettavan Ismon tuodessa tarinaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. H-P- Björkman kuvittaa raamatun takana todellisia sarviaan piilottelevana Marttina erinomaisen hienosti hänkin. Erinomaisesti monisärmäiset roolinsa tulkitsevien aikuisten rinnalla myös nuorempi sukupolvi tekee hyvää työtä: Lauri Romakkaniemi on oiva Martin kovia kokevana Esa-poikana ja Aurora Kuusisto Ansan ja Ismon Suvi-tyttärenä aivan valloittava.

Yhteenveto
Matti Ijäksen toivottu paluu täyttää kaikki odotukset.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016