Alkuperäinen nimi: 
Kung Fu Panda 2
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2011
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
92
Kung Fu Panda 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 10/06/2011 - 00:00

Elokuva
Nuudeleille perso panda Po (Jack Black) elelee tyytyväistä elämäänsä Lohikäärmesoturina ja pitää järjestystä Rauhan laaksossa. Taisteluita susiryöväreitä vastaan käydään tasaisin väliajoin, mutta Pon ja viiden muun taistelulajien mestarin, Tiikerittären (Angelina Jolie), Kurjen (David Cross), Mantisin (Seth Rogen), Kyyn (Lucy Liu) ja Apinan (Jackie Chan), yhteistyö on aina yhtä voitokasta. Mestari Shifun (Dustin Hoffman) opein Pon pitää nyt nousta Kung Fussa seuraavalle askelmalle ja löytää sisäinen rauhansa, mutta matkaa tajuttomaan valaistumiseen varjostaa erittäin vaarallinen vihollinen, riikinkukko lordi Shen (Gary Oldman) ja tämän räjähtävä suunnitelma tuhota koko Kiina ja Kung Fu.

Ensimmäistä kokopitkäänsä ohjaava Jennifer Yuh tekee varmaa ja tasokasta työtä Kung Fu Panda 2:n ohjaksissa, lataa lukuisiin taistelukohtauksiin vauhtia ja särmää, ja keksii matkan varrella muutaman uudenkin kikan kuvittaa painovoiman kellistäviä käsikähmiä. 3D:stä otetaan mukavasti irti värikkäässä ja kekseliäässä animaatiojäljessä ja varsinkin vaahtosuisiin takaa-ajoihin saadaan lisätty huisisti extrajännää kolmannen ulottuvuuden taitavalla käytöllä.

Jonathan Aibelin ja Glenn Bergerin käsikirjoitus on luonnollista jatkoa parin vuoden takaiselle Kung Fu Pandalle (2008) protagonistimme joutuessa nyt tutkimaan paitsi omaa menneisyyttään, myös koko elämäntapansa tulevaisuutta. Tarinaan on upotettu tasavertaisina kerrostumina paatosta ja huumoria, ja muutama hippunen raamatullisuuttakin Pon henkilökohtaisen historian muistuttaessa alkusysäykseltään Mooseksen tarinaa. Kokonaisuutta kehystää oivat opit itsensä löytämisestä ja yhteisöllisyyden arvostamisesta. Viimeinen kuva antaa vihjeitä siitä, mihin suuntaan tarinaa ollaan seuraavissa osissa liikuttelemassa.

Jack Black irrottelee jälleen sydämensä pohjasta liukaskielisenä Pona, vajaakäytöllä oleva Dustin Hoffman tuo Shifun roolissa kertomukseen arvokkuutta ja Gary Oldman kierona riikinkukkona hurjuutta ja huumoria. Michelle Yeoh on sarvipäinen ennustaja ja itsekin tilin tappeluleffoilla tehnyt Jean-Claude Van Damme Mestari Kroko. Jackie Chan paralle ei ole tälläkään kertaa jäänyt muuta tehtävää kuin huudahtaa pari kannustavaa taistelufraasia. Kotimaisessa dubbauksessa kuullaan tuttuja ääniä: Tuomas Uusitalo on Po, Ismo Kallio Shifu, Matleena Kuusniemi Tiikeritär ja Jarmo Mäkinen Shen.

Hans Zimmerin ja John Powellin kimppascore on tyylikästä toimintateemailua itämaisin maustein, joka ensimmäisen panda-seikkailun tapaan hyötykäyttää kiinalaista perinnemusiikkia ja -soittimia yhdistellen niitä nykyaikaisempiin toimintateemoihin iloisella otteella.  Aloituksen eeppinen Ancient China/Story of Shen ja sitä seuraava henkisyyttä uhkuva Inner Peace luovat elokuvalle vakaan ja varman rakenteen, jonka päälle on helppoa rakentaa värikäs ja vauhdikas animaatioseikkailu. Vauhdikas ja leikkisä Rickshaw Chase, sankarillinen Po and Shen/Face to Face sekä finaalin upea My Fist Hungers For Justice takaavat Zimmer-Powell -parivaljakolle töitä ja tilauksia jatkossakin.

Yhteenveto
Vaikka mitään ratkaisevan uutta ei tarinaan tuodakaan, Kung Fu Panda 2 jatkaa menestysformaattia riittävillä tehoilla perinteitä kunnioittaen. Luvassa on laatuaikaa koko perheelle.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016