Kung Fu Panda 3
Jussi U. Pellonpää, Pe, 18/03/2016 - 00:00

Elokuva
Kun henkimaailmaan kauan sitten karkotettu, mutta sieltä kierosti karannut, yliluonnollisia voimia hallitseva Kai (J.K. Simmons) kulkee pyörremyrksyn lailla läpi Kiinan, kukistaen ja varasten kaikkien Kung Fu -mestareiden chin, henkisen voiman, mestari Shizua (Dustin Hoffman) Jadepalatsissa opettajana varsin vaihtelevalla menestyksellä tuuraavalla pullealla Po-pandalla (Jack Black) on äkkiä muutakin murehdittavaa kuin aina vähissä olevat nuudelit. Kun hurja viisikkokin, Tiikeritär (Angelina Jolie), Mantis (Seth Rogen), Apina (Jackie Chan), Kurki (David Cross) ja Kyy (Lucy Liu), ovat enemmän tai vähemmän Kain vallassa, Pon on yhdistettävä voimansa kauan kadoksissa olleen oikean isänsä Lin (Bryan Cranston) ja koko pandakylän kanssa, kasvaa lohikäärmesoturiksi ja kukistaa pahan valta.

Jennifer Yuh Nelsonin ja Alessandro Carlonin kimppakeikka Kung Fu Panda 3 jatkaa kahden aikaisemman (2008 ja 2011) jalanjäljillä yhdistellen hassua kohelluskomiikkaa, huimia taistelukohtauksia ja viisaita itämaisia oppeja. Tosin hyviksi havaittujen keinojen ja kikkojen kierrätys tuo touhuun jo aavistuksen rahastuksen makua, vaikka monia uusiakin kepposia keksitään.

Kokonaisesta kylästä pandoja kun saadaan irrotettua roima ryhmä omia persoonallisuuksiaan, joiden seurassa elokuvan hauskimmat hetket vietetäänkin. Teknisesti kirkkaissa väreissä kiitävä ja hauskoihin yksityiskohtiin satsaava vauhtiseikkailu ei kovasta yrityksestään huolimatta enää yllätä, vaikkakin laatuaika alamittaisilla leffateatterissa lieneekin taattu juttu.

Energisen Jack Blackin johdolla tuttu jengi jatkaa tutuissa rooleissaan, joista parhaimmat heitot saavat Dustin Hoffmanin yodamaisesti anekdooteilla artikuloiva mestari Shifu ja Pon adoptioisänä, nuudelibaaria pitävänä hanhena herra Pinginä James Hong. Uusia tulokkaita ovat karismaattinen Bryan Cranston Pon oikeana isänä ja mainion karhea J.K. Simmons pääpahis Kaina. Randall Duk Kim on suurmestari Oogway, Kate Hudson aavistuksen päällekäyvä pandaneiti Mei Mei ja Jean-Claude Van Damme jälleen mestari Kroko.

Suomeksi dubatussa versiossa jatkavat niin ikään samat nimet kuin aiemmissakin Kung Fu Pandoissa: Tume Uusitalo on Po, Ismo Kallio Shifu, Pekka Autiovuori Herra Ping ja Matleena Kuusniemi Tiikeritär. Vierailijoina kuullaan Jarmo Koskea (Li), Mia Ehnroothia (Mei Mei) ja Sasu Moilasta (Kai).

Yhteenveto
Tutun turvallista turpaanmättöä, hassuja kommelluksia ja aina arvokkaita ajatuksia samassa paketissa koko perheelle. Muinaisen Kiinan mytologiasta riittänee siinä määrin ammennettavaa, ettei Pon seikkailut olleet lainkaan vielä tässä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016