Alkuperäinen nimi: 
Larry Crowne
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2011
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
100
Larry Crowne - Uusi mahdollisuus
Jussi U. Pellonpää, Ke, 24/08/2011 - 00:00

Elokuva
Siitä lähtien, kun Larry Crowne (Tom Hanks) pääsi suorittamasta asepalvelustaan laivastossa 20 vuotta sitten, hän on työskennellyt suuren U-Mart-ketjun supermarketin pidettynä yleismiehenä. Vaan kun mahtava konglomeraatti pesee poliittisesti kasvojaan uuden työvoiman palkkauksen suhteen, huomataan, ettei Larrylla ole lainkaan päästötodistusta opinahjosta ja mies saneerataan tylysti ulos yhtiön palveluksesta. Tv-pelissä äkkirikastunut, mutta varaudestaan huolimatta jatkuvaa pihakirppistä pitävä naapurin pariskunta Lamar (Cedric The Entertainer) ja B´Ella (Taraji P. Henson) kehottavat työtöntä, avioeronsa jälkeen yksinäistä ja velkaista herra Crownea hakeutumaan takaisin koulunpenkille ja Larryhan ottaa neuvosta vaarin.

Mukava miekkonen hakeutuu paikalliseen opinahjoon ja ottaa agendalleen eksentrisen tohtori Matsutanin (George Takei) vetämän taloustieteiden kurssin sekä ilmaisutaidon opinnot työtään ja öykkäröivää miestään (Bryan Cranston) pulloon pakenevan Mercedes Tainotin (Julia Roberts) johdolla. Larry herättää myös räiskähtelevän ja elämäniloa pursuavan opiskelutoverinsa Talian (Gugu Mbatha-Raw) ja tämän skootterijengin huomion, jotka päättävät muokata miehen ulkoista statusta nykyaikaisempaan suuntaan.

Larry Crowne - Uusi mahdollisuus on kuin pääosanesittäjänsä Tom Hanks, symppis, kiltti ja kaikin puolin vaaraton. Hanksin ohjaama ja yhdessä Nia Vardalosin (Kreikkalainen naimakauppa (My Big Fat Greek Wedding, 2003)) kirjoittama Larry Crowne soljuu rauhallisesti eteenpäin kelpo näyttelijäsuoritusten voimalla olematta kuitenkaan kertaakaan sen dramaattisempi tai hauskempi. Henkilöhahmojen luonteenpiirteitä alleviivataan turhankin paksulla tussilla ja käänteet näkee jo kaukaa, mutta mitään erityisen ärsyttävää ei elokuvassa kuitenkaan ole. On vain leppoisa perustarina, hippunen romantiikkaa ja tukku humanismia rennon pakottomalla otteella.

Tom Hanks on oma itsensä pääroolissa. Miehen maneerit istuvat kivasti pikkuisen pallohukkaisen, mutta nokkelan Larryn hahmoon eikä muissakaan henkilöissä ole sen suuremmin moittimista. Julia Roberts on yhtä valloittava tai rasittava kuin aina, riippuen katsojan fiiliksistä supertähteä kohtaan. Mercedesin rooli tarjoaa naiselle kuitenkin muutakin tulkittavaa kuin koko kasvoilla hymyilyä, mistä iso kiitos kuuluu harmittavankin pieneen sivurooliin jätetylle, loistavasta Breaking Bad -sarjasta tutulle Bryan Cranstonille.

Star Trek -veteraani George Takei piirtää varsin viirupäisen kuvan omille vitseilleen hekottelevasta ekonomistista ja Cedric The Entertainer hymyilyttää ahneine argumentteineen. Brittiläisen tv-tähden Gugu Mbatha-Raw`n Talia on paikoin liiankin aurinkoinen ja roolin yletön päivänpaisteisuus on siinä ja siinä, ettei se käänny ärsyttäväksi. 70`s Showsta tuttu Wilmer Walderrama on Talian mustasukkaiseksi heittäytyvä poikaystävä Del.

Yhteenveto
Höyhenen kevyt lite-leffa, jonka sosiaalikommentaari nykymenosta jätetään sovinnolla konservatiivisen tarinan taustalle. Hyviä näyttelijöitä katselee kuitenkin aina mielellään.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016