Madagascarin pingviinit
Jussi U. Pellonpää, Pe, 26/12/2014 - 00:00

Elokuva
Kommandopingviinien paras A-ryhmä, Kippari (äänenä Puntti Valtonen), Kowalski (Heikki Sankari), Rico ja Alokas (Kari Hietalahti), pääsevät maailman kaikkia pinkuja uhkaavan salaliiton jäljille, kun umpikiero ja katkera mustekala Dave (Juha Paananen), suunnittelee suuren luokan terroritekoa. Avukseen frakkisakki saa salaistakin salaisemman Pohjoistuulen erikoisjärjestön, jonka johtajalla, Agentti Salaisella (Jarmo Koski), on tuskaa ja tekemistä pitää kurissa omanlaisiin operaatioihin uskovaa pingunelikkoa.

Madagascar -elokuvista ja omasta tv:lle tehdystä nimikkosarjastaan tutut sivuhahmot saavat ikioman kokopitkänsä, jonka juonen juoksutus on hajanaista ja kohtaukset irrallisia, mutta vaikka koko homma on paikoin pahasti hajallaan, hektinen, hillittömän hilpeään läppään, taitavaan tekniseen toteutukseen ja vaahtosuiseen vauhtiin luottava seikkailu toimii kuten koko perheen kommelluksen pitääkin. Eric Darnellin ja Simon J. Smithin energisesti ohjaama Madagascarin pingviinit ei hahmogalleriallaan nouse Madagascar -elokuvien tasolle, mutta varsinkin kohderyhmäänsä laserin tarkasti suunnattuna ilopillerinä se jaksaa hekotuttaa muutamankin katselukerran.

Kotimainen dubbaus pärjää tällä kerralla kirkkaasti originaalille, sillä taitavat äänitalentit panevat parastaan nasta laudassa. Täysin pidäkkeettömän Puntti Valtosen Kippari suoltaa juttua konetuliaseen nopeudella, Heikki Sankarin Kowalskin lakoniset kommentit osuvat tasaisesti maaliinsa ja saman tekee myös Hissu Hietalahden hauskasti piipittämän Alokkaan monimerkitykselliset murjaisut. Salkkariseppo Jarmo Koski irrottelee vetreästi Susimaisen Agentti Salaisen hahmossa, Tume Uusitalo raivoaa Lyhyt Pinnana ja Raili Raitala hihityttää kovasti itälähtöiseltä kuullostavana Evana.

Yhteenveto
Ei mikään mestariteos tämäkään, mutta kokonaisuus on kuitenkin siinä määrin hyvin hanskassa, että tarpeeksi vauhdikas soololento suosikkihahmoille tulee todennäköisesti vielä jatkumaankin.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016