Alkuperäinen nimi: 
Magic Mike
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
110
Magic Mike
Jussi U. Pellonpää, Ke, 05/09/2012 - 00:00

Elokuva
Floridan Tampassa päiväsaikaan hanttihommia painava kolmekymppinen Mike Lane (Channing Tatum) hankkii unelmiensa tueksi todellisen rahoituksen vasta auringon laskettua. Vetävällä pseudonyymillä Magic Mike varustettu jokapaikanhöylä strippaa Xquisite Strip Clubilla, kuumassa paikassa, jota johtaa miesstrippauksen legendaarinen mentori Dallas (Matthew McGonaughey). Arkiduunissaan raksalla Mike tapaa nuoren Adamin (Alex Pettyfer), joka on juuri muuttanut siskonsa Brooken (Cody Horn) asuntoon ja etsii kuumeisesti leveämpää leipää. Kun Miken todellinen leipäpuu palajastuu tulokkalle, hän ottaa Adamin mukaansa Xquisiteen, eikä aikaakaan kun timmissä tikissä oleva 19-vuotias lupaus on lavalla satojen kirkuvien naisten unelmien kohteena.

Mutta palvottuna olemisella on myös varjopuolensa, kun sikspäkkejä ja tanakampaakin tavaraa löytyy lavan lisäksi myös backstagelta, missä klubin virallisella diilerillä Tobiaksella (Gabriel Iglesias) on aina tarjottavanaan monenmoisia stimulantteja joka nousuun ja laskeutumiseen. Samalla kun esiintyjänimen The Kid saanut Adam kulkee seksin ja päihteiden kyllästämässä maailmassa kohti tähteyttä, Miken suhde suoraselkäiseen ja ahkeruutta arvostavaan Brookeen lähenee, eikä unelmien ja realisimien satuttavalta yhteentörmäykseltä voida enää välttyä.

Steven Soderberghin ohjaama ja Reid Carolinin käsikirjoittama Magic Mike perustuu löyhästi pääosanesittäjä Channing Tatumin omiin nuoruudenkokemuksiin, jolloin epätasaista uraa Hollywoodissa luova herra henkensä pitimiksi työskenteli myös strippiklubeilla. Magic Mike tuo hyvin esiin paitsi hunks-elämän valo- sekä varjopuolet ja klubien tiukan sisäisen hierarkian, myös ihmisen pohjattoman ahneuden ja palvonnan korruptoivan vaikutuksen, vaikkei gloriaa tulisikaan muusta kuin öljytystä kehosta ja taidosta liikkua jumputtavan rytmikusiikin tahtiin vaatekappaleita nurkkaan heitellen. Samalla kun kaiken taustalla kulkee vahva nousu ja tuho-tyyppisen draaman pohjavire, Magic Mike onnistuu olemaan yhtä aikaa myös sympaattinen ja paikoin hauskakin.

Tapansa mukaan genressä kuin genressä liukkaasti toimiva ohjaaja Soderbergh vastaa myös elokuvansa kuvauksesta ja leikkauksesta tuttujen salanimiensä, Peter Andrews ja Mary Ann Bernard, turvin ja tekee taattuun tapaansa hyvää työtä. Käsivarakamera tuo henkilöt ja tapahtumat lähelle, nuolee lihaksikkaita kehoja ja onnistuu tavoittamaan hikisten klubien erootikalla kyllästettyjen numeroiden kiihkon ja ekstaasin.

Tuottajanakin toimiva Channing Tatum tekee kaikin puolin hyvää työtä, vaikka Miken mielenliikkeet ja kuin varkain kasva oikeudentaju ei aina vakuutakaan aitoudellaan. Tatumin lailla muutaman väärän valinnan elokuvauransa aikana jo nyt tehnyt nuori Alex Pettyfer istuu niin ikään hyvin nousukasmaisen Adamin rooliin, jolle ulkokultaiset seikat nousevat henkistä kasvua tärkeämmiksi. Kuten teinispede kollegansa Taylor Lautner, myös usein ilman paitaa viihtyvä Matthew McGonaughey tekee yhden uransa vahvimmista hahmotuksista piirtäen terävän kuvan nihilistisestä klubin omistajasta, jonka ystävyyden mitta lasketaan etumukseen tungettuina seteleinä ja provikkana toisten tekemästä työstä. Tv-sarjoissa Asema 62 (Rescue Me), Kovat kaulassa (White Collar) ja jenkistetyssä Konttorissa (The Office) uraa luonut Cody Horn jää vaisuksi vastapeluriksi aitouden ainoana edustajana seksin ja huumeiden kyllästämässä maailmassa, eikä esille oikein pääse Olivia Munnkaan Miken on/off-tyttöystävän Joannana. Päätähtien kyljessä lavalla nähdään keikkumassa myös salilla selvästi viihtyneet Kevin Nash, Matt Bomer sekä CSI: Miamista tuttu puunaama Adam Rodriquez.

Yhteenveto
Ei parasta Soderberghia, mutta harvemmin esiteltyä alakulttuuria napakasti syväluotaava filkka voi haalia katsomoon kirkuvan hameväen lisäksi myös itse draamasta kiinnostuneita katsojia.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016