Alkuperäinen nimi: 
Metsän tarina
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Kesto: 
76
Metsän tarina
Jussi U. Pellonpää, Pe, 28/12/2012 - 00:00

Elokuva
Monista upeista vedenalaista maailmaa kuvanneista dokumenteistaan tuttu ja tunnettu tuottaja Marko Röhr laajentaa skaalaansa myös pinnan yläpuolelle näyttävällä ja jylhällä luontodokumentillaan Metsän tarina.

Pitkospuina matkalla korven ytimeen käytetään isän (Tuukka Mastomäki) tarinoita pojalleen (Christian Ruotanen). Faktoja ja runollista kalevalaisuutta tulviva narraatio saattelee katsojan turvallisesti keskelle metsän asukkaiden touhukasta, mutta joskus myös vaarallista ja jännittävää elämää.

Ville Suhosen ja Kim Saarniluodon ohjaama mittava projekti on kokoelma komeimpia otoksia ikiaikaisista näytelmistä, joita luonnon keskellä käydään päivittäin, olipa sitten kyseessä ruuanhaku, leikkiminen, tutkimusmatkailu tai yksinkertaisesti selviytyminen. Yli neljä vuotta kestänyt kuvausurakka tuotti huikean määrän materiaalia, josta Metsän tarina on tarkasti ja hyvällä maulla puolitoistavuotisen editointirupeaman päätteeksi jalostettu kokonaisvaltaiseksi elämykseksi.

Kolmen alansa huippukuvaajan, Teemu Liakan, Mikko Pölläsen ja vanhempien katsojien yhtenä 1970-luvun menestyneimpänä suomalaisena keihäänheittäjänä muistaman Hannu Siitosen kamerat ovat taltioineet metsän elämän ilman kommervenkkejä ja häiriintymättömässä luonnontilassa, tapaan, jota kelpaa vertailla kansainvälisiin miljoonabudjeteillakin tuotetuihin dokumentteihin. Juha Hakasen luoma äänimaailma on rikas ja detaljeiltaan yltäkylläinen, jota Panu Aaltion mahtipontinen musiikki taustoittaa paikoin alleviivaavasti, mutta ei kuitenkaan häiritsevyyteen saakka.

Yhteenveto
Koko perheen ensimmäiseksi tutustumiseksi omien ikimetsiemme monimuotoiseen elämään Metsän tarina sopii mainiosti.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016