Alkuperäinen nimi: 
The Huntsman: Winters War
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
114
Metsästäjä ja talvinen taistelu
Jussi U. Pellonpää, Pe, 22/04/2016 - 00:00

Elokuva
Kauan ennen kuin Ravennasta (Charlize Theron) tuli Lumikin äitipuoli, syntymäilkeä velho pilasi siskonsa Freyan (Emily Blunt) elämän. Pirullisen peilinsä profetioita uskollisesti kuunteleva Ravenna tapattaa Freyan jälkikasvun ja tekee tästä sydän kylmänä kaikkia ja kaikkea vihaavan jääkuningattaren. Kun Freyan joukkojen kaksi hurjinta jäsentä, metsästäjä Eric (Chris Hemsworth) ja soturi Sara (Jessica Chastain), löytävät rakkauden, jonka heidän hallitsijansa haluaa estää hinnalla millä hyvänsä, alkaa valtakunnassa kyteä kapina, joka ulottuu myös Ravennan hallitsemille alueille.

Taitavana efektimiehenä uransa aloittaneen, mutta ohjaajana tyystin näkemyksettömän Cedric Nicolas-Troyanin Metsästäjä ja talvinen taistelu on yhtä aikaa sekä esi-, että jatko-osa vuoden 2012 elokuvalle Lumikki ja Metsästäjä, kertoen tapahtumista ennen ja jälkeen suuren kääpiökapinan. Isolla pensselillä maalattu fantasiaseikkailu on kuin Sormusten herrojen ja Frozenin (2013) vauhkoa jälkikasvua, eikä lopputulema ole sen enempää kuin tehosekoittimessa pyöräytetty efektielvistely, jossa vauhti ja visuaalisuus menevät kaikessa kerronan edelle.

Evan Spiliotopoulosin ja Craig Mazinin käsikirjoitus pyörittää Grimmin veljesten klassikkosadun aihioita tyystin surutta, palvellen ainoastaan mainosmaisesti rakennetun elokuvan etenemistä tehosteilla täyteen tupatusta toimintakohtauksesta toiseen. Lumikista tuttuja hahmoja marssitetaan sankareiden tielle tasaisin väliajoin ja tuodaanpa kuviin myös muutama lyhytkasvuinenkin huolehtimaan mukaan pakkouutetusta komiikasta. Tarinaan on rustattu niin paljon käänteitä, että mukaan on ollut pakko palkata vielä Liam Neesonin äänellä suuria lauseita lateleva nimetön kertoja, joka yrittää pitää katsojan ajan tasalla tapahtumista.

Thorina todellisen tilinsä tekevä Chris Hemsworth passaa toki hyvin oikeamieliseksi sankariksi, metsästäjä-Ericiksi, mutta vähissä ovat hetket, jolloin näyttelijä nousisi actionfiguurin edelle. Naispääosissa taitavat Jessica Chastain ja Emily Blunt tekevät mitä pitää, samaten kuin ennen finaalia varjoissa kulkeva Charlize Theron, mutta kukaan pääpelureista ei oikeastaan saa edes mahdollisuutta säväyttää taidoillaan. Nick Frost uusii kääpiö-Nionin roolinsa ja saa saman mittaiseksi kaverikseen toisen brittikoomikon, Rob Brydonin. Sam Claflin poikkeaa kuvissa kuningas Williamina, mutta Lumikkia ei näy missään, sillä aina hapannaamaiselle Kristen Stewartille ei tarjottu roolia tässä elokuvassa.

Yhteenveto
Metsästäjä ja talvinen taistelu on malliesimerkki nyky-Hollywoodista, jossa elokuvien ei enää tarvitse välttämättä viihdyttää, tai olla edes hyviä, riittää kunhan ne tekevät rahaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016