Alkuperäinen nimi: 
Delivery Man
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
105
Mies joka antoi
Jussi U. Pellonpää, Ke, 29/01/2014 - 00:00

Elokuva
David Wozniak (Vince Vaughn) on laiska nelikymppinen lähetti isänsä lihakaupassa, joka kasvattelee pilveä lisätuloja hankkiakseen. Muuten elo menee rattoisasti, poliisityttöystävä Emma (Cobie Smulders) on raskaana, ja mieltä painaa myös liki sadantonnin piikki koronkiskureille, jotka keskustelevat lainaehdoista mieluiten viittomakielellä. Lisää lunta tupaa tulee haasteen muodossa, kun selviää, että nuoruuden tulonhankkimiskeinona käytetty spermanluovutus, salanimellä Starbuck, on tuonut tulosta ja jälkikasvua on Davelle vuosien varrella siunaantunut jo 533 kappaletta. Puolentoistasataa Daven siittämistä lapsista ovat vetäneet hedelmöitysklinikan oikeuteen ja tahtovat nyt tietää biologisen isänsä. Joukkokanne niskassaan Dave rekrytoi lupansa lain harjoittamiseen menettäneen kaverinsa Brettin (Chris Pratt) ajamaan asiaansa.

Ken Scottin uusioversio omasta vuoden 2011 ranskankielisestä elokuvastaan Starbuck pureskelee kaiken valmiiksi jenkkiyleisöä silmällä pitäen. Vaikka muutama hassumpi sutkaus ja tehokkaampi tilanne mukaan mahtuukin, Mies joka antoi ei hirmusti katsojalle viihdettä tarjoa. Pääpaino komiikassa on Vince Vaughnin tuttuakin tutummalla tulkinnalla ajatusmaailmaltaan juvenaaliksi jääneenä miehenköriläänä, joka lopulta kasvaa vastuuseen omista teoistaan. Kaavan mukaan joukkoon on ympätty myös päälle liimattuja koskettavampia kohtauksia sekä finaali, joka on, yllätys yllätys, onnellinen. Kaikki käänteet tapahtuvat kuitenkin kuin liukuhihnalta, eikä katsomossa ole pätkääkään vaikeaa arvata mitä tuleman pitää.

Vince Vaughn tekee näitä rooleja vaikka silmät ummessa, ja on niitä tehnytkin 2000-luvulla jo parikymmentä.
Jos miehen laiskanpulskeasta läsnäolosta pitää, Mies joka antoi voi toki jotain antaakin. Everwood ja O.C. -sarjoista valkokankaille kivunnut Chris Pratt tosin varastaa koko shown ylienergisenä lakimiehenplanttuna, jolla riittää myös kokemuksen neuvoja isyydestä ja sen muassaan tuomista kauhunhetkistä. Hilpeästä Ensisilmäyksellä -telkkasarjasta (How I Met Your Mother) tuttu Cobie Smulders ei liiemmin tilaa saa Vaughnin mielitiettynä. Andrzjez Blumenfield tuo komediaan hipun sympaattisuutta Wozniakin perheyrityksen päänä, isä Mikolajna.

Yhteenveto
Jos ulkona pakkaslukemat pysyvät Antraktiksen vastaavissa tai vastoin sääprofetioita vettä vihmoo vaakasuoraan, meno elokuvateatterin lämpöön katsomaan Miestä joka antoi, on perustellumpaa kuin ajatus siitä että elokuva tarjoaisi jotain uutta tai edes viihdyttävää.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016