Alkuperäinen nimi: 
Bridesmaids
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2011
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
126
Morsiusneidot
Jussi U. Pellonpää, To, 21/07/2011 - 00:00

Elokuva
Kun elämässään konkurssin ja kodittomuuden kokenut, ja nyt hakoteillä hapuileva Annie Walker (Kristen Wiig) saa kuulla parhaan ystävänsä Lillianin (Maya Rudolph) menneen kihloihin, neiti päättää toimia tulevissa häissä ensimmäisenä morsiusneitona hinnalla millä hyvänsä. Vaan kun kihlajaisiin kokoontuvat myös Lillianin muut kaasot, ultrakyyninen Rita (Wendi McLendon-Covey), naiivi Becca (Ellie Kemper), rääväsuinen Megan (Melissa McCarthy) sekä pyhimysmäinen että ökyrikas Helen (Rose Byrne), Annielle selviää nopeasti, mistä oikeasti on kyse ja armoton kilpailu paikasta auringossa alkaa. Monenlaiset illanistujaiset ja suunnittelusessiot seuraavat toisiaan vaihtelevalla menestyksellä, samaan aikaan kun Annien ja Helenin taistelu Lillianin parhaan ystävän paikasta kasvaa avoimeksi sodaksi.

Pitkän uran tv:n sitcomeissa niin kameran edessä kuin takanakin tehneen Paul Feigin ensimmäisenä kokopitkänä ohjaama, ja pääosassa riemastuttavan Kristen Wiigin ja Anne Mumolon käsikirjoittama Morsiusneidot yllättää positiivisesti ronskilla ottellaan, hersyvän humoristisella dialogillaan ja loppuun asti rakennetuilla henkilöhahmoillaan. Tuottajana toimineen komediakonkari Judd Apatow`n kädenjälki näkyy lopputuloksessa, ja kuten herran omissakin menestyselokuvissa, 40 v. ja neitsyt (40 Year Old Virgin, 2005) ja Paksuna (Knocked Up, 2007), myös Morsiusneidoilla on kaikkien räävittömyyksien ja sysimustien sekoilujen taustalla sydän puhdasta kultaa.

Paikoin aavistuksen venytetyn oloinen ja itseään toistava Morsiusneidot ei pysy tarpeeksi tiukkana aivan kalkkiviivoille asti, mutta morsiusliikkeessä koko jengiin iskevä ärhäkkä ruokamyrkytys, lentomatka Las Vegasiin ja epätoivoisen Annien anarkiaksi menevät yritykset herättää passipoliisin huomio menevät suoraan elokuvakomiikan historiaan. Myös koskettavammat ja arkojakin aiheita käsittelevät herkemmät hetket seuraavat sutjakasti groteskimpia kohtauksia, joita Michael Andrewsin ajateltu ja kaunis musiikki korostelee ja kehystää onnistuneesti.

Jenkkien komediakoulussa Saturday Night Livessa kyntensä teräviksi hionut ihastuttava Kristen Wiig heittäytyy ensimmäiseen kunnon päärooliinsa täysillä, ja korjaa potin rehellisellä ja hillittömän estottomalla roolityöllään. Symppis Maya Rudolph komppaa hienosti, eikä valittamista ole osiinsa tarkasti osuvissa kaasoissakaan. Melissa McCarthy on huippuhilpeä tuhtina Meganina, jonka mielestä Fight Club -teema olisi polttareihin passeli. Wendi McLendon-Covey on ulkoisesta teinistatuksestaan kynsin hampain kiinni pitävänä Ritana sulkku ja Rose Byrne riemastuttavan raivostuttava mitään keinoja kaihtamattomana ylisuorittaja Heleninä.

Jill Clayburgh (1944-2010) nähdään viimeisessä roolissaan Annien suoraan naurunärviin iskevänä rankkasuisena äitinä. Reilusti seinäkukiksi jätettyjä kaksilahkeisia edustavat Jon Hamm itseriittoisena törkysäkkinä Tedinä, Ben Falcone hermoheikkona ilmailuviranomaisena Jonina ja Chris O`Dowd konstailemattomana konstaapeli Nathan Rhodesina. Pyylevät Rebel Wilson ja Matt Lucas hauskuttavat Annien peribrittiläisinä vuokraisäntäsisaruksina.

Yhteenveto
Hirtehistä huumoria ja kivan karheaa gimmakuvaa sujuvasti yhdistelevä Morsiusneidot onnistuu olemaan yhtä aikaa sekä sympaattinen että hersyvän hauska.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016