Muumit Rivieralla
Jussi U. Pellonpää, Pe, 10/10/2014 - 00:00

Elokuva
Muumit päättävät lähteä lomamatkalle, ja kohteeksi valitaan tähtien tuikkeesta innostunut Niisku-neidin pyynnöstä Ranskan Riviera. Luksusta tulviva lomakohteen glamour ja pröystäilevä elämäntyyli häikäisee hyväntahtoiset muumit hetkessä, eikä mustasukkaisuudeltakaan vältytä, kun pintaliitäjä Clark riiaa Niisku-neitiä Muumipeikon suureksi harmistukseksi.

Xavier Picardin ja Hanna Hemilän ohjaama, suomalais-ranskalainen yhteistuotanto Muumit Rivieralla on nostalgiaa henkivä koko perheen piirretty, joka kauniisti kunnioittaa Tove Janssonin luomaa, kansainvälisesti huippumenestynyttä satumaailmaa.

Hahmot ovat Janssonin originaalien mallien mukaisia, huomattavasti särmikkäämpiä kuin yhä menestyksekkäästi tv:ssä pyörivän, japanilaisen animaatiosarjan pulleat sankarit. Se, ostavatko digiajan lapsukaiset vanhanaikaisen kulmikkaat ja jopa surrealistiset hahmot omikseen, jää kuitenkin nähtäväksi. Pehmeissä pastellisävyissä liikkuva kertomus pohjaa Janssonin ja hänen äitinsä omiin kokemuksiin Euroopan entisessä pintaliitomekassa. Tarinan opetuksena on nykyaikaan napakasti istuva kommentaari vaurauden rappeuttavasta vaikutuksesta ja turhantärkeyden totaalisesta tyhjyydestä.

Suomenkieliset ääninäyttelijät ovat jokainen sisäistäneet roolinsa aiheen vaatimalla antaumuksella.
Dubbauksen takana ovat mm. Maria Sid (Muumimamma), Mats Långbacka (Muumipappa), Kris Gummerus (Muumi) ja Alma Pöysti (Niiskuneiti). Ragni Grönblom on Pikku Myy, Carl-Cristian Rundman markiisi Mongaga, Beata Harju Mymmeli ja Irina Björklund Audrey Glamour.

Yhteenveto
Muumit Rivieralla on kuin tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä. Söpösti simppeli, suuresti symppis ja oikeiden asioiden äärellä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016