Alkuperäinen nimi: 
The Girl On The Train
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
105
Nainen junassa
Jussi U. Pellonpää, Pe, 07/10/2016 - 21:24

Elokuva

Rachelin (Emily Blunt) elämä on kaaoksessa. Kaksi vuotta aiemmin elämä oli vielä mallillaan, mukava aviomies Tom (Justin Theroux), kaunis talo ja hyvä työ, mutta alkoholi ja sen tuomat ongelmat pyyhkivät kaiken pois. Nyt Rachel matkaa salapullostaan siemaillen joka päivä junalla ohi vanhan kotinsa, ja saa katkerana seurata, miten elämä on Tomin kohdalla alkanut uudestaan. Mukavan miehen vierellä on nyt uusi vaimo Anna (Rebecca Ferguson) ja pieni vauva, näky, joka saa Rachelin kääntämään katseensa muualle, kohti naapurissa asuvien Meganin (Haley Bennett) ja Scottin (Luke Evans) kotia, jonka intohimo ja elo tarjoaa sekaiselle naiselle edes hetken lohtua. Mutta kun Megan yllättäen katoaa, Rachel alkaa tutkia tapausta, vain huomatakseen toden ja kuvitellun vetäisseen hänet itse pääepäillyksi veritekoon.

Tate Taylorin hyytävä Nainen junassa on psykologisten trillereiden aatelinen, jokaisen liikkeensä huolella ja harkiten tekevä jännitysnäytelmä, joka on kokonaisuutena paljon enemmän kuin vain oivien osiensa summa. Takaumina tarinaansa purkava Nainen junassa tartuu arkoihin aiheisiin, alkoholismiin, henkiseen hyväksikäyttöön ja lähisuhdeväkivaltaan tylyin ottein, eikä päästä henkilöitään helpolla. Sen jokainen karaktääri on omalla tavallaan viallinen, aivan kuin hyviä ihmisiä ei enää olisikaan, vaikka katsoja tunteekin suurinta sympatiaa hirvittävässä kiirastulessa kärvistelevää Rachelia kohtaan. Taylorin verkkaisesti, mutta silti ahdistavan iskevästi työstämää piinapenkkiä voi helposti verrata vaikkapa David Fincherin upeaan, Gillian Flynnin menestysromaanin pohjalta tehtyyn elokuvaan Gone Girl (2015), joka niin ikään osasi sumuttaa katsojaa monin tavoin ennen tyrmäävän tehokasta loppuratkaisuaan. Nainen junassa perustuu ylistetyn Paula Hawkinsin romaaniin ja sen on käsikirjoittanut Erin Cressida Wilson.

Nainen junassa on kolmen vahvan naisen elokuva. Rebecca Fergusonin Anna ja Haley Bennettin Megan ovat tärkeitä tekijöitä kokonaisuudessa, mutta elokuva kuuluu ehdottomasti upealle Emily Bluntille. Blunt tekee käsittämättömän vahvaa työtä moniongelmaisena Rachelina, jonka sopertelun, alituisen anteeksipyyntelyn ja sirpaleisten muistikuvien kautta palapeliä kootaan paikoin sietämättömän tehokkain jännittein. Justin Therouxin Tom ja Luke Evansin Scott jäävät sovinnolla sivummalle, vaikka kertomuksen keskiössä ovatkin. Tarinalle tärkeissä sivurooleissa nähdään myös Edgar Ramirez terapeutti Abdicina, Laura Prepon Rachelin ainoana ystävänä Cathyna sekä aina yhtä hyvä Allison Janney juttua tutkivana etsivä Rileyna.

Yhteenveto

Syvälle houreiden, pelkojen ja addiktioiden maailmaan tunkeutuva trilleri tempaisee katsojan armotta pois mukavuusalueelta, jolle palaaminen voi vaatia miestä väkevämpää

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016