Alkuperäinen nimi: 
Need for Speed
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
130
Need for Speed
Jussi U. Pellonpää, Pe, 14/03/2014 - 00:00

Elokuva
Kun nuori hurjapää Tobey Marshall (Aaron Paul) pääsee vankilasta, jossa hän on istunut syyttömänä, mielessä muhii vain ja ainoastaan kosto. Kosto Dino Brewsterille (Dominic Cooper), entiselle ystävälle, jonka lavastuksen vuoksi Tobeyn ystävä kuoli ja tämä päätyi kaltereiden taakse. Mahdollisuus verivelan maksuun tulee laittoman autokilpailun, De Leonin, muodossa, johon Tobey pääsee osallistumaan Julia Maddonin (Imogen Poots), superautoja kauppaavan diilerin myötävaikutuksella. Alkaa kaasu pohjassa kaahaus halki maan, jonka aikana Tobeyn perässä painavat niin kilpailijat, Dinon Tobeyn hengestä lupaaman tapporahan tahtovat tappajat kuin poliisitkin.

Fast & Furious -leffojen hengessä kaahaa myös Need for Speed, EA:n supersuosittuun konsolipeliin pohjaava puhdasverinen toimintaelokuva. Entisenä stunttina ohjaaja Scott Waugh on tiennyt mitä elokuvaltaan haluaa ja pääpaino onkin terhakkaasti tallennetussa toiminnassa. Puhtaasta F&F -kloonista Need for Speed eroaa varsinkin siinä, että kuvissa paahdetaan oikeilla autoilla, ilman CGI-tehostein rakennettuja ajopelejä. Virallisten tietojen mukaan digitaalitekniikkaa on hyödynnetty ainoastaan siinä, että autoista on pyyhitty jälkityöstössä pois stuntkuskeille rakennetut ohjaamot.

Moottorit murisevat mehevästi ja vauhti tuodaan valkokankaalle niin hyvällä vimmalla, että harkiten käytetty 3D imaisee väkisinkin katsomosta mukaansa. Gatinsin poikien Georgen ja Johnin sekä pitkän linjan veteraanin George Nolfin käsikirjoitus antaa myös hengähdystaukoja käsitellessään kevyellä otteella koston oikeutusta, mutta eihän Need for Speedin kaltaisia elokuvia katsomaan mennäkään draaman takia, vaan vauhdin hurman, ja sitä passelisti puupäinen vauhtiraina kyllä tarjoaakin.

Loistavassa Breaking Bad -sarjassa läpimurtonsa tehnyt Aaron Paul kähisee valkokangasdebuuttinsä läpi ihan mukiinmenevästi, Imogen Pootsin tuodessa juttuun sähäkkyyttä paksulla brittiaksentillaan. Michael Keaton on laittoman De Leon-kisan järjestäjä ja sitä netissä livenä kommentoiva Monarch. Dominic Cooperille ei paljoa muuta ole työksi jäänyt kuin olla ikävä.

Yhteenveto
Yllärihyvin toimiva kaahailu, joka pistää turbot tukkoon epäilijöiltä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016