Alkuperäinen nimi: 
Nightmare - painajainen merellä
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
111
Nightmare - painajainen merellä
Jussi U. Pellonpää, Ke, 05/12/2012 - 00:00

Elokuva
Vastavihityt Peppi (Sara Säkkinen) ja Sergei (Tero Tiittanen) ovat kutsuneet ystäviään risteilylle ja mukaan laivalle ilmestyy myös muutama ylimääräinenkin hahmo menneisyydestä. Kun porukka alkaa mystisesti harveta ja hyttikäytävillä kuikuilee naamiotunut hiippari, alkaa näyttää siltä, että Pihlajakadun junioritiimin taxfreetuliaisissa onkin tuonelan tuoksu.

Jostain selittämättömästä syystä yhä huikean suosittu Salatut elämät -sarjahan on hutiloiden tehtyä, lapsellisesti käsikirjoitettua ja huonosti näyteltyä saippuaoopperaa, ja sitä samaa tavaraa on tarjolla ensimmäisessä, ja toivottavasti myös viimeisessä, virallisessa Salkkari -leffassa Nightmare - painajainen merellä.

Vain netissä nähtyjen Salkkareiden sivutuotteena tehtyjen Tuuliranta -sarjan webisodien isä, ohjaaja/tuottaja Marko Äijö, on Tiina Tanskasen käsikirjoituksesta muovannut yksinkertaisesti hävettävän huonon ja naiivin kevytjännittimen, jonka ainoa tarkoitus on hiipiä sarjaan kilahtaneiden teinien lompakoille. Jokainen mahdollinen kauhukuvien klisee tulee satavarmasti kopioiduksi, samat asiat selitetään tyhmimmillekin katsojille vähintään kolmeen kertaan eikä yhtään yllätystä ole keksitty mukaan. Jännitystä synnyttää ainoastaan pelko tapahtumien taantumisesta entistä typerryttävämmiksi, ja kuin kuitiksi kaikesta, lopun kolmihaarainen koukku pudottaa katsojan jo tyystin lattialle silkalla järjettömyydellään. Pahiten teatteriin erehtynyttä piinataan kuitenkin uskomattoman älyttömällä dialogilla, jonka ala-arvoisia latteuksia näyttelijät latelevat kuin koomassa.

Sarjan vakkareiltahan ei nyt enää odotakaan mitään sen ihmeellisempiä irtiottoja tai itsensä ylityksiä, mutta yllätykseksi pari heistä onnistuu jopa alittamaan sarjaesiintymisiensä noloimmatkin hetket. Jokaisen nuoren komeljanttarin (mukana myös Jiri Viitamäki, Venla Savikuja, Sampsa Tuomala, Sara Lohiniva, Patrick Borodavkin ja yleensä paremmankin uran kuin seinään päättävän vetäisyn suorittava Markku Pulli) roolihahmo on kirjoitettu niin yksiulotteisen hapuraksi, ettei niiden parissa kykenisi parhainkaan tulkitsija toimimaan kiitettävästi, ja saman kohtalon jakaa myös castin nimekkäin esiintyjä, Karoliina Blackburn.

Yhteenveto
Katsojamääriä on leffalle ennakkoon mahdoton ennustaa, sillä vaikka Salkkarit ja sen ylijäämätuotokset kuuluisivatkin Amnestyn listoille kiellettynä kidutuskeinona, fanipohjaa sillä jostain syystä riittää. Yhtään sen paremmaksi ei painajainen olisi muuttunut, vaikka finaaliin olisi lentänyt vielä Ismo ja Seppokin kokotrikoissa paikalle.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016