Alkuperäinen nimi: 
Rio 2
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
90
Rio 2 3D
Jussi U. Pellonpää, Pe, 11/04/2014 - 00:00

Elokuva
Rio de Janeirossa elämä on asettunut uomiinsa siniarapariskunnan, Blun (Jesse Eisenberg) ja Jewelin (Anne Hathaway), sekä näiden kolmen pirteän poikasen välillä. Auvoisa arki muuttuu kuitenkin suureksi seikkailuksi, kun papukaijat lähtevät omistajiensa Lindan (Leslie Mann) ja Tulion (Rodrigo Santoro) perässä Amazonin sademetsään, josta nämä ovat löytäneet harvinaisen siniara-yhdyskunnan. Villissä viidakossa on omat vaaransa, joista pienin ei suinkaan ole Jewelin isä ja Blun appiukko Eduardo (Andy Garcia), jolla on hankaluuksia hyväksyä tyttärensä siippaa. Sademetsään ehtii myös Blun vanha arkkivihollinen Nigel (Jemaine Clement), joka halajaa kostoa sinisille ystävillemme.

Carlos Saldanhan Rio 2 on värikäs ja vauhdikas jatko-osa parin vuoden takaiselle Rio -menestysanimaatiolle.
Käsikirjoitus tosin yrittää kattaa kaikki, niin perheen sisäiset kuin globaalitkin ongelmat, ja sivujuonien karsiminen olisikin tehnyt kokonaisuuden napakammaksi. Kaiken kommelluksen ja mehevien musiikkinumeroiden taustalla kulkee myös vahva luonnosuojelullinen sanoma ja huoli sademetsien tulevaisuudesta. Teknisesti Rio 2 on täyttä silmäkarkkia, jossa hallittu ja harkittu kolmiulotteisuus on hyvässä hyötykäytössä.

Alkuperäiset ääninäyttelijät uusivat roolinsa hyvällä sykkeellä, joista varsinkin Kristin Chenowethin romantiikannälkäinen myrkkysammakko Gabi sekä Andy Garcia tiukka Eduardo erottuvat joukosta. Suomidubissa jatkavat samat talentit kuin ykkösessäkin, eli Antti Lang on Blu, Kiti Kokkonen Jewel ja Ville Tiihonen Shakespearea siteeraava katkera kakadu Nigel. Myös Fintellingens-kaksikko Iso H ja Elastinen uusivat roolinsa musiikkishowmaestroina, Nicona ja Pedrona. Appiukkona kotimaaksi ärähtelee Jarmo Mäkinen.

Yhteenveto
Värikäs ja vauhdikas koko perheen seikkailu, jossa ajoittaisesta tyhjäkäynnistään huolimatta piisaa vauhtia ja huvitusta koko rahan edestä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016