Alkuperäinen nimi: 
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2010
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
80
Risto Räppääjä ja polkupyörävaras
Jussi U. Pellonpää, La, 13/02/2010 - 00:00

Elokuva
Kun Risto Räppääjän (Severi Heikkilä) täti Rauha (Annu Valonen) ja naapurin outoherra Lennart Lindberg (Martti Suosalo) lähtevät lomalle, Risto saa murhetta poistamaan uuden, hienon polkupyörän. Iloa fillarista tosin kaventaa se, että lapsenpiiaksi saapuu tuttu pirttihirmu Pakastaja-Elvi (Ulla Tapaninen). Vaan kun kulkuväline kummallisesti katoaa, joutuvat Risto ja tämän paras ystävä Nelli Nuudelipää (Lauramaija Luoto) mukaan hurjaan pyöritykseen, jossa vastaan tulee toinen toistaan kummallisempia kanssaeläjiä.

Ohjaaja Mari Rantasila jatkaa valitsemallaan tiellä ja täyttää valkokankaan väreillä ja vimpaimilla, tehostaa jokaista kommellusta piirretyistä tutuilla ääniefekteillä, ja heittää meiningin rempseästi lauluksi aina kun vain siihen on tilaa ja välillä vaikkei olisikaan.

Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäistarinaan perustuva vauhdikas Risto Räppääjä ja polkupyörävaras on suoraa jatkumoa ekasta Ristosta, ja vaikka pääosakaksikko onkin vaihtunut uusiin kasvoihin, Räppääjän maailmasta ei voi erehtyä. Opetuksena on tällä kertaa toisten huomioonottaminen ja epäitsekkyys, joka on hyve siinä missä rehellisyyskin.

Severi Heikkilä ja Lauramaija Luoto ovat oiva pari ehtymättömän energisiksi Ristoksi ja Nelliksi, aikuisten näyttelijöiden vetäessä roolinsa niin reilusti yli, että lapsiakin naurattaa. Stagen varastaa jokaisessa kohtauksessaan täysin suvereeni Ulla Tapaninen, jonka Pakastaja-Elvi alkaa nousta surrealistisuudessaan jo valkokangasta dominoivimpiin hahmoihin.

Iiro Rantalan hilpeä ja svengaava musiikki täyttää jokaisen hiljaisemman hetken ja onpa pianotaituri muutaman hymyilyttävän lainankin ripotellut nuotteihinsa. Melkein kuin Teho-osaston tunnarin tukemana kehiin tulevat ZZ Topin pojilta näyttävät ambulanssikuskit Puntti Valtonen ja Jukka Rasila ja piipahtavat kuvissa myös Eppu Normaalista tutut Syrjän pojat Martti ja Pantse laulamassa liikunnan tärkeydestä.

Yhteenveto


Herttaisen hilpeä ja kivasti ketku R.R. II toimii omilla ehdoillaan, omassa maailmassaan, ja kohdeyleisöönsä sukkana sujahtava täsmäisku pelittää juuri kuten pitääkin. Elämä ei ole nytkään hassumpaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016