Alkuperäinen nimi: 
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
Valmistusvuosi: 
2015
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
3
Kesto: 
72
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
Jussi U. Pellonpää, To, 12/02/2015 - 00:00

Elokuva
Kun Risto Räppääjä (Samuel Shipway) saa kuulla olevansa kuuluisan oopperatähti Ernesti Ohrasen (Esko Roine) jälkeläinen, ja pian perivänsä tämän miljoonaomaisuuden, alkaa Räppääjän huushollissa kova kisa muokata rasavillistä salonkikelpoinen linnanherra. Rauha-täti (Minttu Mustakallio) ja pakastaja-Elvi (Riitta Havukainen) näkevät jo tulevaisuutensa Espanjan auringossa, mutta Ernestin luihulla miespalvelijalla (Tom Lindholm) ole puhtaita pusseja jauhoilleen. Riston onneksi järjen ääninä touhussa ovat mukana myös paras kaveri Nelli Nuudelipää (Sanni Paatso) ja naapurin mukava Lennart (Vesa Vierikko).

Timo Koivusalon toinen Risto Räppääjä jatkaa liukkaan Lennartin tyylillä ja tasolla, eli olemalla hauskaa ja hassua vieroksuva ja viihteestä vapaata kohellusta, joka tuskin jaksaa innovoida edes sitä sen ominaisinta katsojakuntaa eli lapsia. Nopolan siskosten, Sinikan ja Tiinan, tilipussia mukavasti lihottavat Räppääjä -leffat ovat viimeistään nyt tulleet tiensä päähän, tai sitten jonkun, jossain, on pakko keksiä jotain muitakin syitä tehdä näitä lapsiakin aliarvioivia hölmöilyjä kuin pelkkä raha. Timo Koivusalo on taitava ja tarkka ohjaaja omissa lempiprojekteissaan, mutta alistettuna rengiksi pelkkää taloudellista hyötyä hakeville markkinatempuille homma jää ideointinsa puolelta pahasti tyngäksi.

Edellisestä Räppääjästä tutut Risto ja Nelli, eli Samuel Shipway ja Sanna Paatso pölisevät puisevasti töksähtelevän lapsellisia repliikkejään, eikä paremmalta kuulosta seniorienkaan sepustukset. Tom Lindholmin liukas lakeija ja Esko Roineen kitupiikki ovat köyhästi karrikoituja hahmotelmia, joista varsinkin ensimmäisen edesottamukset ovat enemmän irvi- kuin sarjakuvamaisia. Minttu Mustakalliota, Riitta Havukaista ja näiden lailla pieneen roolin jätettyä Vesa Vierikkoa komppaa minivilahduksina Ismo Kallio sekä Kummelikoheltajat Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen.

Yhteenveto
Ärsyttävästi ylinäytelty, kökkerö kompastelu laskee ala-asteikäisten maksukyvyn varaan, mutta niinpä nämäkin edustivat enskarissa varsin hiljaisina. Kun ei ole hauskaa, niin ei ole hauskaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016