Alkuperäinen nimi: 
Robin
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Näyttelijät: 
Käsikirjoittaja: 
Kesto: 
90
Robin
Jussi U. Pellonpää, Ke, 05/12/2012 - 00:00

Elokuva
Nettihitti Frontside Ollien myötä kotimaan mittakaavassa Justin Bieberin kaltaiseksi teini-idoliksi ällistyttävästi alle vuodessa ponnahtanut Robin Packalen saa suosionsa myötä myös oman elokuvansa, konstailematta Robiniksi nimetyn ja täsmäsuunnatun fanituotteen.

Kiltin ja vain ja ainoastaan kohteeseensa Robiniin keskittyneen dokkarin on ohjannut veren perintönä isältään Raimo O:lta (muun muassa Kissan kuolema, Poika ja ilves, Roskisprinssi) elokuvantekemisen tarpeen perinyt Inari Niemi. Teknisesti Niemen effortti on peruspullaa, jossa kamera seuraa päähenkilöä miltei kaikkialle, ja matemaattisen tarkasti rytmittää kokonaisuutta hassuilla kommelluksilla, joista siirrytään yhtä varmasti seuraavaan biisiin. Kun kaikki mihin skloddi koskee, tuntuu muuttuvan rahaksi, ei ole ihme, että dokkarin taustalla häärivät kummisetinä Solar Filmsin Markus Selin ja Jukka Helle.

Kultakimpaleeksi varsinkin levytuottajille osoittautuneen Robinin taustalla Batmaneina toimivat myös manageri Hannu Sormunen, studiovelhona Aikakone-yhtyeen Maki Kolehmainen sekä lava-akteissa kiertuemanagerina Jimi Constantine, omaa sukua Pääkallo. Ääneen pääsevät myös tuottaja Kim Kuusi sekä Lauri Ylönen, joka on The Rasmus -bändinsä kanssa antanut oman panoksensa Robinin toiselle albumille. Dokkarin perusteella Robinin tulevaisuus onkin hyvissä käsissä ja tukijoukot oikealla asialla.

Itse Robin osoittautuu valloittavan avoimeksi persoonaksi, jonka toilailua katselee helpolla huvittuen, vaikka paikoin kerrontaan haetaankin toisenlaista otetta vakavammilla jaksoilla pohtimalla tulevaisuutta ja sen tuomia paineita. Kun nuoresta laulajasta on kyse, suurimpana mörkönä kummittelee nurkan takana vaaniva äänenmurros, joka voi pahimillaan pysäyttää koko rundin jopa vuodeksi, mutta sävellajeja laskemalla poppari on ainakin toistaiseksi vielä pysynyt esiintymislavoilla. Pääpaino leffassa on kuitenkin hauskanpidossa ja hurmoksellisissa keikkatilanteissa, joissa Robin on kuin kotonaan. Lavakarismaa on kolmetoista vuotiaalla kepposteluun taipuvaisella klopilla jo syntyjään aimo tukku, eikä kundin tulevaisuutta voikaan pitää muuna kuin kirkkaana.

Yhteenveto
Varman päälle pelattu fanituote, jonka dynamona Robin on kuitenkin niin energinen epeli, ettei metkuilevan ja alati iloisen miekkosen ympäristöönsä levittämä hyvä tuuli voi olla tarttumatta valkokankaaltakaan.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016