Alkuperäinen nimi: 
Il était une forêt
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
80
Sademetsän tarina
Jussi U. Pellonpää, Ke, 08/01/2014 - 00:00

Elokuva
Hienosta luontodokumentistaan Pingviinien matka (2005) Oscar-palkitun Luc Jacquetin Sademetsän tarina keskittyy nimensä mukaisesti maailman ekosysteemille elintärkeisiin paikkoihin ja niiden valtiaisiin, puihin, jotka ovat monisatavuotisen elämänsä aikana kehittäneet toinen toistaan mielenkiintoisempia kykyjä turvataakseen selviytymisensä ja lisääntymisensä.

Latvustoissa kuin kotonaan viihtyvän tutkijan Francis Hallén mukana katsoja viedään keskellä luonnon ihmeellistä kiertokulkua, missä toisen tuho on aina jonkin toisen elämänmuodon alku ja elinehto. Opettavaisen ja visuaalisesti henkeä salpaavan huikean luontoretken voima on Jacquetin hallitussa kerronnassa, jossa yhdistyvät kuvaaja Antoine Marteaun painovoimaa uhmaavat kamera-ajot ensiluokkaisiin tietokonetehosteisiin, jotka tukevat kerrontaa valistavasti. Michel Papineschin lämpimän kertojaäänen myötä Hallèn ajatukset saavat äänen ilman saarnaavuutta.

Yhtä aikaa, kun katsoja lumotaan teknisesti komealla kerronnalla, Jacquet alleviivaa myös ihmisen pohjattoman ahneuden synnyttämiä haittoja massivisine hakkuineen, joiden korjaaminen voi kestää vuosikymmeniä, ja joissakin tapauksissa jopa vuosisatoja. Kaikin puolin lumoavan kauniista dokumentista esitetään sekä alkuperäinen ranskankielinen ja suomeksi tekstitetty että myös suomeksi dubattu versio, jossa Pekka Lehtosaaren ohjauksessa ääneen pääse Pertti Koivula.

Yhteenveto
Valitsi katsoja vaihtoehdoista sitten kumman tahansa, valkokankaalle avautuu huikean hieno matka todelliseen luontoon, joka ei tule pysymään elossa ilman yhteisiä ponnistelujamme.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016