Alkuperäinen nimi: 
Sammy's avonturen 2
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2012
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
93
Sammyn suuri seikkailu 2
Jussi U. Pellonpää, Ke, 06/03/2013 - 00:00

Elokuva
Tutut kilpikonnat Sammy ja Ray elelevät leppoisaa arkeaan kotirantsussa pitäen silmällä seikkailunhaluista jälkikasvuaan Rickya ja Ellaa. Kun konnat kuitenkin joutuvat salametsästäjien matkaan ja päätyvät aina Dubaihin saakka suureen akvaarioon, on jälleen aika suuren seikkailun. Jättialtaan asukkaat punovat kilppareiden kanssa hurjan suunnitelman vapautuakseen vankeudesta, mutta jokaisella turistien lasimuurien takaa ihastelemalla eväkkäällä ei olekaan ihan puhtaita jauhoja pusseissaan.

Kahden vuoden takainen euroanimaatio Sammyn suuri seikkailu saa jatkoa tutulla kaavalla. Ajatusmaailmaltaan varsin vihreä piirroselokuva opettaa pikkuisen jänskien ja koko perheelle passelisti hassujen sattumusten kautta perhearvoja ja yhteisöllisyyttä, samalla kun muistutellaan sormi ojossa ihmisiä luonnovaraisten eläinlajien herkkyydestä ja itsemääräämisoikeuksista. Sammyn suuri seikkailu 2:n takana vaikuttaa kuitenkin niin vahvasti oman genrensä klassikko Nemoa etsimässä (Finding Nemo, 2003), että käänteiden ja jopa muutamien hahmojen plagioiminen riistää loppusummasta yhden jos toisenkin plussan.

Ben Stassenin ja Vincent Kestelootin ohjaustyö kaihtaa riskejä ja useimmiten kaksikko turvautuukin jo kaukaa arvattaviin ratkaisuihin purkaessaan sankareiden selviytymiskamppailuja tasaisin väliajoin tulevissa toiminnallisemmissa jaksoissa. Piirrosjälki on pehmeää ja pastellisävyistä, mutta hahmoissa mukavasti persoonaa ja pikkuisen omaperäisyyttäkin. Teknisesti lempeä leffa muistuttaa enemmänkin tv:n piirrossarjoja kuin esimerkiksi Pixarin tai Blue Sky Studioiden detaljirikkaita animaatioaatelisia, mutta kokonaisuudessa on kuitenkin sen verran pieteettiä, että lopputulosta katselevat ainakin perheen pienimmät ihan mielikseen.

Kotimaaksi dubatussa versiossa höpöttelee iso liuta nimekkäitä persoonia ja erilaisina merenelävinä kuullaan Petri Hantun ohjauksessa muun muassa Jukka Rasilaa (Sammy), Mikko Kivistä (Ray), Oskari Katajistoa (Big D), Riku Niemistä (akvaarion johtaja), Aku Hirviniemeä (Jimbo) ja Sanna Saarijärveä (Rita). Juhana Vaittinen ja Maria Takaki antavat äänensä Rickylle ja Ellalle.

Yhteenveto
Suurten animaatiotalojen uutuuksia odotellessa Sammy kavereineen pitää alamittaiset taatusti penkissä, mutta sen suurempia ei aavistuksen kunnianhimottomalta euroanimaatiolta kannata kuitenkaan odottaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016