Alkuperäinen nimi: 
Toiset tytöt
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2015
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
90
Toiset tytöt
Jussi U. Pellonpää, Ma, 16/03/2015 - 00:00

Elokuva
Lukion lakkiaisten kynnyksellä, neljä parasta tyttökaverusta, Jessica (Ida Vakkuri), Jenny (Sara Soulié), Taru (Misa Lommi) ja Aino (Bahar Tokat) kohtaavat elämän tylymmät puolet, kun yksi kärsii yhä lapsuuden koulukiusaamisen tuomista traumoista, mutta saa mahdollisuuden tilien tasaamiseen.Toisen taas rakkaus vie ulkomaille, mutta kaikista sammakoista ei tule prinssejä. Kolmas huomaa olevansa raskaana. Neljäs etsii identiteettiään ja kapinoi siinä sivussa kaikkea vastaan ihan vain kapinoimisen vuoksi. Elämällähän on taipumuksena pistää kaikkia pataan tasapuolisesti, mutta tämä kvartetti päättääkin antaa takaisin samalla mitalla.

Epätasaisten Apinajutun (2000) ja Broidien (2003) ohjaaja Esa Illi tekee paluun valkokankaille 12 vuoden jälkeen yhtä lailla synkronoimattomalla episodielokuvalla Toiset tytöt, jonka sattumanvaraisuutta korostava käsikirjoitus on myös Illin käsialaa, perustuen todellisten tyttöjen tekemiin videopäiväkirjoihin. Meininki on eletyn oloista ja suurimmalta osin aidon karheaakin, mutta kupletti kompastelee matkalla toisarvoiseen nokkelointiin ja kikkailuun kineticteksteineen, joilla alleviivaillaan keinotekoisesti kuvan jo kertoneita tapahtumia. Kivana kehyskertomuksena kulkee Tarun tekemä animaatioelokuva, jota nelikko on kokoontunut katsomaan, mutta vaikka Illi kuinka yrittää tavoittaa nuoren naisen reaalin elon ja sen aidoimman angstin, kokonaisuus ei aivan vältä kirjallista ja ulkopuolista makua.

Hajanaisten episodien tapaan myös näyttelijäntyössä on eroja päänelikon välillä. Parhaiten postinsa klaaraa Misa Lommi, jolle poikaystävä Rami (Elias Salonen) antaa järisyttävän lahjan, eikä huono ole ollenkaan Bakar Tohatkaan vuosien kiusaamisen yhdellä teolla kuittavaana Ainona. Sara Soulién pinnallinen Jenny ja Ida Vakkurin eksistentiaalikriiissä kieriskelevä Jessica yrittävät paikoin hiukka liiankin kovasti olla ns. läsnä. Sivurooleissa vilahtavat mm. Jonna Järnefelt Jennyn äitinä, Saija Lentonen Jessican äitinä ja Janne Virtanen lätkävalkkuna. Johan Fagerudd on Jennyn hippi-isä, jonka valmistujaislahja kertoo kaiken tarpeellisen faijan ja tyttären suhteesta.

Yhteenveto
Toiset tytöt ei kasva osiensa summaksi, mutta puolustaa silti paikkaansa normia chickflickiä särmäisempänä esityksenä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016