Alkuperäinen nimi: 
Home
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2015
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
95
Vihdoin kotona
Jussi U. Pellonpää, To, 26/03/2015 - 00:00

Elokuva
Kun universumin taitavimmilla piiloutujilla, Böö-kansalla, on muuttopäivä, se tarkoittaa sitä, että pian joku planeetta joutuu uudelleen asutetuksi. Näin käy tällä kerralla Maapallolle, jonka kaikki asukit uudelleensijoitetaan kaukasi kotoaan, mutta yksi nokkela tyttö, Tippi (äänenä Rihanna), onnistuu välttämään kiinnijäämisen.
Samaan syssyyn muiden bööläisten hylkimä lajitoveri, tapaturma-altis koheltaja Oho (Jim Parsons), lähettää tupaantuliaskutsunsa koko galaksille, mukaan lukien myös kuutiopäisiä karkulaisia jahtaaville Gorgeille, joten Tellukselta pitäisi päästäkin mahdollisimman pian pois. Oho ja Tippi joutuvat lyöämään hynttyyt yhteen, samalla kun he yrittävät ratkaista sekä Böö-kansan että ihmiskunnan tulevaisuuden.

Tim Johnsonin ohjaama ja Tom J. Astlen ja Matt Emberin käsikirjoittama Vihdoin kotona edustaa uudempaa koko perheen animaatioelokuvaa, jonka juuret ovat syvällä scifi-perinteessä. Vaikka eloisa, värikäs ja teknisesti hyvän näköinen elokuva antaakin tekijöillä vapaat kädet tykittää mitä tahansa mielikuvituksekasta otusta ja irtainta valkokankaan täydeltä, pohjalla kulkee ikivanha, mutta aina ajankohtainen opetus erilaisuuden hyväksymisestä.

Bööt ovat hahmoina kuin Disney Stichin ja Dreamworksin omien Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvien Hampaattoman kaukaisia sukulaisia, väriään vaihtavia kuutiopäisiä kuusijalkaisia, joiden ilmeikkyys on kaikesta sarjakuvamaisuudesta huolimatta äärimmäisen onnistunut. Muutenkin puhtia piisaa ja harkiten handlattu 3D on tukemassa tarinaa ilman päälle liimattua käyttötarkoitusta.

Originaalissa versiossa konekivääridialogia suoltavana Ohona pölisee Rillit huurussa -sarjan neuroosikimpuu Sheldoninan suosioon noussut Jim Parsons, jolle rooli sopiikin erinomaisesti. Tippi-tyttönä uhittelee poppari Rihanna ja tämän Lucy-äitinä Jennifer Lopez. Veteraanikoomikko Steve Martin on bööläisten tasapainoton johtaja kapteeni Smek ja tahtomattaan Ohon paras kaveri Kylenä kuullaan Matt Jonesia.

Suomidubbikin toimii moitteetta ja varsinkin käännöstyössä on oltu oivallusta laitettaessa Oho (Joonathan Kettunen) puhumaan Star Warsien Yodamaisesti sanamuotja ja järjestystä vaihtamalla. Kotimaan muita äänitalentteja edustavat Emma Louhivuori (Tippi), Markus Bäckman (kapteeni Smek), Antti L J Pääkkönen (Kyle) ja Ella Pyhältö (Lucy).

Yhteenveto
Symppis, sulkku ja vauhdikkaan kekseliäs koko perheen seikkailu onnistuu ensiesiintymisellään ottamaan katsojan omakseen, osaten näppärästi sekä viihdyttää, että koskettaa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016