Alkuperäinen nimi: 
Zoolander 2
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
108
Zoolander 2
Jussi U. Pellonpää, La, 13/02/2016 - 00:00

Elokuva
Vuonna 2001 yksi muotimaailman kuuluisimmista miesmalleista, ja maailman tyhmimmistä ihmisistä, Derek Zoolander (Ben Stiller) pelasti maailman ja passitti syntymäikävän muotimogulin Jacobim Mugatun (Will Ferrell) telkien taakse. Nyt, viisitoista vuotta myöhemmin, urotekoaan seuranneen katastrofin vuoksi erakoksi kauaksi catwalkeista vetäytynyttä Derekiä tarvitaan taas, kun joku salamurhaa maailman kauneimpia ihmisiä, joilla kaikilla on kuolinhetkellään naamallaan Zoolanderin tavaramerkki, Blue Steeliksi nimetty ilme. Interpolin muotiosaston etsivä Valentina Valencia (Penelope Cruz) rekrytoi Derekin ja tämän katkeran kollegan Hansel McDonaldin (Owen Wilson) mukaan attentaattien tutkintaan ja soluttautumaan takaisin muotimaailmaan, joka on kuitenkin varsin erilainen kuin 2000-luvun alussa.

Ben Stillerin ohjaama, ideoima ja tähdittämä Zoolander oli yllärihitti uuden vuosituhannen alussa. Tyystin tyhjäpäinen, mutta kaikinpuolin kiltti ja hyväntahtoinen Derek hurmasi sympaattisuudellaan suuremmankin yleisön ja jatkoa onkin odotettu harvinaisen pitkään. Nyt ensi-illan saava Zoolander 2 jatkaa samoilla linjoilla yhdistellen suupalttia huumoria ja kivasti rullaavaa kohelluskomiikkaa kaikin puolin viihdyttävin tuloksin. Aivan samaan tuoreuteen kuin originaalissa ei nyt päästä, mutta muotimaailman totaalista tyhjyyttä suoraan jalkoväliin potkiva toimintakomedia pelittää siinä määrin hyvin Stillerin taitavissa hyppysissä, ettei turhia suvantokohtia tai toistoa pääse suuremmin syntymään.

Zoolander 2 on jo kahdestoista Ben Stillerin ja Owen Wilsonin kimppakuva, ja synkkahan on miehillä yhä kohdillaan. Varsinkin kaksikon korkealla pilvien päälle liitelevät keskustelut aivan arkisistakin asioista osuvat suoraan hupikeskukseen. Penelope Cruz pärjää tyhjäpäiden keskellä topakkana virkavallan edustajana mukavasti, Cyrus Arnold on mainio Derek Jr. ja Kyle Mooney hilpeä muotisuunnittelija Don Atari.

Will Ferrell saa jälleen röytytä sielunsa pohjasta sekopäisenä Mugatuna ja Kristen Wiig on tämän käsittämättömiin muotiluomuksiin sonnustautuva käsikassara Alexanya Atoz. Huikein ilmestys tähtien pitkässä kavalkadissa on ehdottomasti Benedict Cumberbatch, jonka androgyyniäkin androgyynimpi uuden ajan malli All on jotain täysin mykistävää.

Ensimmäisen Zoolanderin tavoin myös cameoesiintyjien lista on pitkä ja vaikuttava. Kuvissa poikkeavat omina itsenään pitkä liuta fashionguruja aina Tommy Hilfigeristä Marc Jacobsiin sekä mm. Miley Cyrus, Justin Bieber, Demi Lovato, Kiefer Sutherland, Katy Perry, Lenny Kravitz ja Sting, jonka Police-henkinen läsnäolo yhdistyy hauskasti Hanselin kurjaan lapsuuteen.

Yhteenveto
Hauska ja liukasliikkeinen komedia luottaa hyväksi havaittuun reseptiin.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016