Alkuperäinen nimi: 
Baby Driver
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
113
Baby Driver
Jussi U. Pellonpää, Ti, 08/08/2017 - 17:21

Elokuva

Rikollispomo Docille (Kevin Spacey) velan maksuna keikkakuskina toimiva Baby (Ansel Elgort) rakastaa musiikkia. Rakastaa niin paljon, että luo päivittäisistä nauhoituksistaan jatkuvasti uutta, ja rytmittää myös elämänsä musiikin tahtiin. Kun Baby saa viimeisen suorituksen Docille kuitattua, hän kuvittelee hetken voivansa aloittaa auvon deittailemansa Deboran (Lily James) kanssa, mutta diilit rikollispiireissä eivät ole tehty kestämään. Kohta Baby saa huomata olevansa jahdattu niin virkavallan kuin rikoskumppaneidensakin taholta, ja kun hengenvaara tavoittaa lopulta Deborankin, on aika laittaa uusi nauha soittimeen ja painaa kaasu pohjaan.

Omaperäisen käsialan omaavan brittiohjaaja Edgar Wrightin Baby Driver on yksi vuoden tyylikkäimmistä yllätyksistä, ketkulla komiikalla maustettu, modernin toimintaelokuvan ja vinhasti rokkaavan musikaalin huikea hybridi, jonka upeasti koreografioidut actionkohtaukset edustavat alansa huippua.

Baby Driveria jo vuodesta 1994 saakka suunnitelleella ja sen konseptin, musiikin tahtiin rytmitetyn autotakaa-ajon, vuonna 2003 tekemäänsä Mint Royalen Blue Song -musiikkivideoon liittäneellä Wrightilla on kadehdittava kyky luoda tunnelmia. Vaikka Baby Driverin yleisilme on humoristinen ja koominenkin, se käsittelee myös äärimmäisen vakavia ja traagisiakin aiheita. Samaten kuvakieli vaihtelee hilpeän aurinkoisesta painostavan väkivaltaiseen, ilman keinotekoisuutta. Vetävällä rytmimusiikilla höystetty toimintaelokuva loistaa kirkkaimmin tietenkin tyylikkäissä kaauahsjaksoissaan, joissa musiikin osuus on vähintään yhtä suuri kuin kuvallinenkin julkituonti.

Ansel Elgort on erinomainen alarekisterissä tulkitsevana Babyna, Lily james herkkä Debora ja aina varma Kevin Spacey kylmä, mutta oikeamielinen Doc. Kolmikolla on hyvä synkka, mutta vähintään yhtä vahvasti tykittävät myös Docin jengin psykoottisemmat edustajat kuten Jon Hammin Buddy, Eiza González tämän herkäasti aseisiin tarttuvana vaimona Darlingina, Jon Bernthal Griffina sekä erityisen jäätävä Jamie Foxx liipasinherkkänä Batsina. CJ Jones on Babyn kuuro ottoisä Joseph ja Sky Ferreira äiti. Baby Driverin suurimman inspiraation lähteen ja esikuvan, vuoden 1978 kaahausklassikon Keikkakuski (The Driver), veteraaniohjaaja Walter Hill piipahtaa kuvissa tuomioistuimen virkailijana sekä musaraidalla raikaavan The Jon Spencer Blues Explosionin nokkamies Jon Spencer vankilan vartijana.

Yhteenveto

Täydellisessä rytmissä ja tahdissa liikkuva actionmusikaali, rakkaudentunnustus toimintaelokuville ja rockmusiikille.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016