Alkuperäinen nimi: 
Fifty Shades Freed
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
105
Fifty Shades Freed
Jussi U. Pellonpää, Pe, 09/02/2018 - 19:57

Elokuva

Anastasia (Dakota Johnson) ja Christian (Jamie Dornan) ovat nyt rouva ja herra Grey, onnellisesti aviossa. Vihdoin tasapainon löytäneen, pienenä kurjista oloista adoptoidun ökymiljonääri Christianin ja pikkuhiljaa SM-seksin saloihin syvemmälle pääsevän Anastasian auvo, tämän ottaessa pikkuhiljaa ohjat ja piiskan käteensä pariskunnan punahuoneessa, on täydellistä, mutta kaikki tahot eivät olekaan asiasta samaa mieltä. Varjoissa kun hiippailee katkera kostaja, joka aloittaa pelin, joka asettaa hengenvaaraan useammankin henkilön Greyn perheen lähipiiristä.

James Foleyn ohjaama kolmas veto (Fifty Shades of Grey (2015), Fifty Shades Darker (2016) hittikirjojen pohjalta, Fifty Shades Freed, on sitä samaa pikkutuhmaa lääppimistä, joka ei herätä leffateattereissa muuta kuin närää ja kiukkua rahojen tuhlaamisesta.
Sadomasokistisen seksin kun on tarkoitus synnyttää alistamalla ja fyysistä kuritusta käyttäen sekä kipua että nautintoa, mutta Fifty Shades -trilogian vaikutus katsojaan täyttää ainoastaan ensin mainitun tarpeen.

Tekijöillä olisi ollut pieni mahdollisuus nostaa tämä kolmas, ja toivottavasti viimeinen, luku edeltäjiään ylemmäksi ottamalla ulkoisen uhan tuoman aspektin vakavammin, mutta nyt kaikki energia käytetään äimistelyyn siitä, että jopa kinkkiä seksiä harrastavan pariskunnan aviosta voi tulla tylsää. Eroottinen trilleri on konseptina mitä kiehtovin, mutta Fifty Shades Freed jää kaikessa keinotekoisuudessaan vain tylsäksi draamaksi. Tahattomasti huvittavinta tikkuaskin taakse rustatussa kässärissä (E. L. Jamesin romaanin pohjalta Niall Leonard) on se, että Anastasia tuntuu kärsineen pahan amneesian, tämän udellessa Christianilta kysymyksiä, joihin on vastattu moneen kertaan jo kahdessa edellisessä ähinässä.

Dakota Johnson ja Jamies Dornan ovat yhtä muovisia kuin ennenkin, kuin digitaalisesti luotuja ihmisen irvikuvia, joiden kasvoilta on mahdoton lukea mitään. Eric Johnson uusiii roolinsa pahis-Jackina, jonka tekojen lopullinen motiivi on yksi elokuvahistorian noloimmista. Laidalla nimekkäimmät osanottajat ovat minuutin kuvissa piipahtava Marcia Gay Harden Christianin äitinä ja Max Martini turvamies Taylorina.

Yhteenveto

Uskokaa pois, minä yritin löytää syyn antaa tälle esitykselle sen toisen tähden, edes säälistä, mutta siihen ei annettu syytä. Kärsikööt, kun kerran siitä niin tykkäävät.

 

 

 

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016