Alkuperäinen nimi: 
Johnny English Strikes Again
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
88
Johnny English iskee jälleen
Jussi U. Pellonpää, To, 27/09/2018 - 19:38

Elokuva

Päivä on pilalla, kun brittien salaisen vakoiluorganisaation MI7:n kaikki agentit paljastuvat cyberhyökkäyksessä. Tämä saa pääministerin (Emma Thompson) paniikkiin, ja koska enää ei ole agentteja kutsuttavaksi palvelukseen, hallituksen on pakko etsiä käsiinsä jo muutamaan kertaan kruunun pelastanut, mutta hirmuisen tuhon aikaan saanut ylitumpelo vakoojan irvikuva Johnny English (Rowan Atkinson). Englishin kylkeen kiilaa vanha assistentti Bough (Ben Miller), eikä aikaakaan kun kävelevä katastrofi on Etelä-Ranskassa tutkimassa ensimmäistä johtolankaa.

Päivä on pilalla on myös katsomossa, sillä Johnny English iskee jälleen on hävettävän huono tekosyy rahastaa katsojia pelkästään kopioimalla joko itseään tai paljon parempia alkuperäisteoksia. Pökkelö Bond-pelleily Johnny English oli huono jo ensiesiintymisessään vuonna 2003, ja, jos mahdollista, vielä sitäkin heikompi jatko-osassa Johnny English – uudestisyntynyt, jolla yleisöä rangaistiin vuonna 2011. Eikä tarvita kalkulaattoria tai kristallipalloa ymmärtääkseen suunnan jatkuneen samankaltaisena, tai jopa vieläkin suorempana syöksynä.

David Kerrin ohjaama ja William Daviesin kirjoittama Johnny English iskee jälleen luottaa tuikituttuihin elementteihin, Atkinsonin tapaturma-alttiiseen törmäilyyn ja Mr. Beanin tapaa noloihin tilanteihin joutumiseen arkisimmissakin askareissa. Lisärasitteeksi on heitetty gagien ja vitsien lainailu muista elokuvista sekä Vaaleanpunainen pantteri -elokuvissa Peter Sellersin kuolemattomasti tulkitseman Jacques Closeaun alituinen apinointi. Halvalla ja huitaisten tekaistu toimintakomedia ei siis toimi eikä naurata, joten helpoimmalla kurimuksesta pääsee katsomalla netistä leffan trailerin, johon on tiivistetty elokuvan kaikki ”hauskimmat” kohtaukset, napakkaan parin minuutin pakettiin.

Rowan Atkinson on oikeasti hauska mies ja moneen taipuvainen koomikko, jonka meriitit niin tv:ssä kuin elokuvissakin ovat kiistattomat, mutta myös helpolla rahan perään mahdollsimman vähällä vaivalla lähtevä komeljanttari, jonka soisi valitsevan tarkemmin tulevaisuuden tekemisiään. Samalla houkutteella (lue: raha) on mukaan saatu pieneen rooliin myös Emma Thompson pääministeriksi sekä Olga Kurylenko femme fataleksi, venäläisvakooja Ophelia Bulethovaksi. Pienen pientä karismaa ja aateliutta tuovat kuviin veteraanikolmikko Michael Gambon, Edward Fox ja Charles Dance puolen minuutin cameoroolissa, mutta pääkonna Jason Voltaa esittävä Jake Lacy vetääkin sitten alle kaiken arvostelun.

Yhteenveto

Rytmitön ja tylsääkin tylsempi kohellus, jonka kutsuminen komediaksi on loukkaus komediaa kohtaan.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016