Alkuperäinen nimi: 
JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
97
JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii
Jussi U. Pellonpää, La, 26/03/2022 - 08:28

Elokuva

Räppi-duo JVG nousi aallon harjalle keväällä 2011, kun hittikappale Häissä singahti soittolistojen kärkeen. Kymmenen vuotta myöhemmin on tullut aika summata kuusi menestysalbumia ja 13 Emma-patsasta ansainneen yhtyeen tarina.

Miika Särmäkari ja Taito Kawata ovat koostaneet kronologisesti etenevän elokuvan JVG-Elokuva: Vuodet ollu tuulisii, joka vie katsojan takahuoneisiin ja kulissien taakse ja tekee sen pääasiallisesti hyvin. Kiitos materiaalin runsaudesta kuuluu ensi kädessä JVG:n kanssa alusta alkaen kulkeneelle Andrei Kipahtille, joka on käytännössä taltioinut kaikki käänteet aina suosion räjäyttäneistä MM-lätkän kultajuhlista vuodelta 2011 parin vuoden takaisiin tapahtumiin.

Aidosti kameran edessä esiintyvät päähenkilöt Jare ja Ville-Galle ovat parhaita kavereita ja miljoonia tuottavan brändin haltijoita, joiden keskinäinen kemia on synnyttänyt ilmiön, mutta myös välillä kirkkaasti kipinöiviä yhteenottoja. Huima menestys ei ole tullut ilmaiseksi, ja kuten aina, sukseella on oma hintansa, jotain on saatu, mutta jostain on myös jouduttu luopumaan. Suuren suosion saavuttaminen on kaksiteräinen miekka, joka heijastuu paitsi artisteihin itseensä, myös tämän perheeseen ja lähipiiriin.

Miinusta ovat turhan pitkäksi venytetty kesto, sekä taustavaikuttajien loputon kommentointivirta, joka uhkaa hukuttaa elokuvan valtasuonen, poikien oman tarinan turhan jaarittelun alle. Myös jokaisen kiperämmän kysymyksen kohdalla sirpaleinen dokkari tuppaa päästämään kohteensa turhankin helpolla, vaikka monet otoksista näyttävätkin todellisuutta peittelemättömästi.

Pääduon lisäksi ääneen pääsevät myös muun muassa Warnerin promootiopäällikkö Inka Laitinen, lätkäjätkä Siim Liivik, muusikot Lasse Kurki, Cheek, Juno ja Pyhimys sekä Jaren äiti että Ville Gallen isä ja pikkuveli Joonas.

Yhteenveto

Pikkuisen hajoava dokkari yhdestä Suomen suosituimmasta duosta toimii riittävästi ja todistaa, että "Artistilaiffi on raffii touhuu".Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016