Alkuperäinen nimi: 
Good Luck To You, Leo Grande
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
97
Kaikkea hyvää Leo Grande
Jussi U. Pellonpää, Pe, 09/09/2022 - 08:16

Elokuva

Eläkkeellä oleva, leskeksi jäänyt 55-vuotias uskonnonopettaja Nancy Stokes (Emma Thompson) ei ole ikinä kokenut seksuaalista huipentumaa, orgasmia. Asiaan on kuitenkin tultava muutos, päättää Nancy, kirjoittaa listan haluamistaan seksuaalisista aktiviteeteista ja palkkaa itselleen nuoren seksityöntekijä Leo Granden (Daryl McCormack). Pari tapaa hotellissa kerran jos toisenkin, ja samalla kun Nancylle alkaa avautua intiimin kanssakäymisen salat, myös Leo saa oppia jotain uutta elämästä.

Sophie Hyden ohjaama ja Katy Brandin kirjoittama Kaikkea hyvää, Leo Grande on ihana elokuva, sydämellinen, hauska, rohkea ja omalla aikuisella tavallaan seksikäs ja estoton. Se ei pane katsojaa halvalla, vaan puhuu asioista niiden oikeilla nimillä ja nostaa valokeilaan varsin tärkeitä pointteja itsensä löytämisestä ja ennen kaikkea itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on. Kaiken muun hyvä lisäksi elokuva kuvattiin kronologisessa järjestyksessä, jolloin henkilöhahmojen kasvu ja muutos tulee entistäkin loogisemmaksi.

Vaikka pääpointti onkin nokkelalla ja fiksulla dialogilla täytetystä draamakomediasta, Kaikkea hyvää, Leo Grande toimii kuin rento ja sympaattinen terapiasessio, joka opettaa ikääntyville ihmisille hyväksymään ajan hampaan puraisut ja sen tuomat muutokset itsessään. Samalla elokuva muistuttaa sydämellisesti siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä. Se ei myöskään millään tavalla syyllistä seksityötä tekeviä, vaan osoittaa heillä olevan tärkeä paikkansa yhteiskunnassa. Pitkälti yhteen hotellihuoneeseen tapahtumansa keskittävä tarina elää rikkaasta tekstistään, jota lausumassa ovat vallan loistavat näyttelijät.

Pitkän linjan veteraani, 63-vuotias Emma Thompson tekee yhden uransa parhaista ja myös rohkeimmista rooleista Nancyna ollen täysin sinut roolinsa kanssa. Nancy on aito ja autenttinen ihminen, joka haluaa saada, saada sen, mitä kaikki muut ovat jo saaneet. Hahmoon kykenee vaivatta samaistumaan omasta iästä tai sukupuolesta huolimatta. Erinomainen on myös Daryl McCormack komeana Leona, jolle pitkät sessiot Nancyn kanssa tarjoavat uudenlaisen näkökulman elämään. Isabella Laughland on Becky, Nancyn entinen oppilas.

Yhteenveto

Kun elokuva päättyy, myös katsoja haluaa toivottaa Leolle ja Nancylle kaikkea hyvää.



Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016