Alkuperäinen nimi: 
The Lost King
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
108
The Lost King
Jussi U. Pellonpää, To, 24/11/2022 - 19:19

Elokuva

Nähtyään William Shakespearen kirjoittaman version vuosina 1452 – 1485 vaikuttaneesta, murhaajaksi ja muotopuoleksi väitetystä kuningas Richard III:sta, Philippa Langley (Sally Hawkins) on vakuuttuunut siitä, ettei miehen kohtalo ollut niin tyly kuin on kirjoitettu. Akateemisia piirejä ja historioitsijoita uhmaten Philippa aloittaa omat tutkimuksensa ja löytää kuin löytääkin todisteita toisenlaisesta historiasta. Vaikka vastustusta omapäisen naisen missiolle löytyy jopa kotipiiristä, tutkimukset kulminoituvat hämmästyttävään löytöön vuonna 2012 Leicesterin kaupungista, yleisen parkkipaikan alta.

Taitavan brittiohjaajan Stephen Frearsin The Lost King pohjaa vuosikymmen sitten maailmaa kohauttaneen uutisen taustoihin ja yhden naisen periksiantamattomuuteen todellisen tarinan selvittämisessä.

Steve Cooganin ja Jeff Popen edellinen yhteistyö Freasin kanssa oli 2013 ensi-iltansa saanut hieno Philomena, ja samankaltaisuuksia löytyy myös The Lost Kingin tarinasta. Käsikirjoitus tekee Philippan tehtävästä henkilökohtaista, sillä nainen kokee myös fyysisten vaivojensa vuoksi morkatun kuninkaan parjaamisen samaistuvan hänen itsensä kärsimään sairauteen, krooniseen väsymysoireyhtymään. Frears kertoo tarinan ilman turhia koukkuja ja tuo mukaan hippusen fantasiaa Richardin haamun keskustellessa Philippan kanssa useampaankin otteeseen.

Aina mainio Sally Hawkins pitää fokuksen tiukasti Philippassa ja tuo hahmoon tarvittavan määrän erilaisia luonteenpiiirteitä sekä särmää. Toinen käsikirjoittaja ja tuottajanakin toiminut Steve Coogan nähdään Philippan aviomiehenä Johnina, Mark Addy on arkeologi Richard Buckley ja Harry Llloyd kuningas Richard III. Oikea Philippa Langley nähdään kuvissa Richardin hautajaisissa, hänet palkittiin työstään arvostetulla MBE-mitalilla vuonna 2015.

Yhteenveto

Perusvarmaa brittidraamaa ja mielenkiintoinen historiantunti taitavilta tekijöiltä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016