Alkuperäinen nimi: 
Luottomies-elokuva: All In
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2024
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
90
Luottomies-elokuva: All In
Jussi U. Pellonpää, Pe, 16/02/2024 - 19:29

Elokuva

Jo pitkään omakotitalosta haaveillut Tommi Mäkinen-Renwall (Antti Luusuaniemi) toivoo ylennystä appiukkonsa (Taneli Mäkelä) firmassa, mutta se surullisenkuuluisa nuolalsu ennen tipahtamista johtaa vääjäämättä katastrofiin. Epäonnistunut kryptosijoitus syö sääästöt, josta tietämättömän vaimo Harrietin (Maria Ylipää) ympärillä alkaa pyöriä vanha tuttu hypnoositerapeutti Iiro (Ilkka Villi) ja työpaikkaakin uhkaa kiero appipomon uusi ykkösnyrkki Patrick (Lauri Tilkanen). Tommi tarvitsee jälleen naapurinsa Juhiksen (Kari Ketonen) apua, että elämästä selviäisi edes jotenkin hengissä.

Telkan suositusta ja episoideiltaan napakan mittaisesta Luottomies -sarjasta venytetty ja vanutettu kokopitkä elokuva Luottomies-elokuva: All In on päätähtien Kari Ketosen ja Antti Luusuaniemen luomus, jonka hauskuus riippuu vahvasti siitä, miten telkan ääressä on kaverusten kommeluuksia ja säätämistä jaksanut seurata.

Ketosen edellinen kokopitkä oli yllättävän mustaa huumoria draamaan onnistuneesti sekoittanut Häät ennen hautajaisia (2022), jonka tapaan myös Luottomiehessä käsitellään paikoin hyvinkin vakavia ja ahdistavia asioita, kuten työttömyyttä, peliriippuvuutta ja avioeroa. Nyt mennään nöyryytyksissä ja tilanteiden umpisolmuissa vieläkin tiukempaan, jonka seurauksena huumori katoaa ja ne vähät naurut jäävät kurkkuun. Kokonaisuutta ei auta myöskään venytetty kerronta, johon ei ole eksynyt tarpeeksi helpottavia hekoja matkan varrelle.

Ketosen ja Luusuaniemen synkka on kuitenkin hyvä ja ajoituskin siinä määrin kohdillaan, että alituiseen päähän potkittavan Tommin ja tätä omaperäisillä metodeillaan jeesivän Juhiksen seikkalua katselee sen suuremmin kivuitta. Sivummalla nähdäään Maria Ylipää, Taneli Mäkelä, Lauri Tilkanen ja Ilkka Villi.

Yhteenveto

Vaikka touhu viedäänkin tällä kerralla melkein ääreen, ei potti finaalissa ole niin suuri, että siitä kannattaisi lyödä vetoa.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016